Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona subjectant un telèfon mòbil i el logotip de la DGT

La Policia Nacional alerta de l'estafa de les multes: molt de compte si reps aquest SMS

Molt de compte amb l'estafa que suplanta la DGT i està provocant una gran inquietud entre els conductors

La Policia Nacional ha llançat una advertència sobre una nova estafa que està circulant i que afecta molts conductors a Espanya.

Es tracta d'una estafa de suplantació de la Direcció General de Trànsit (DGT) que exigeix el pagament d'una multa a través d'un SMS. Aquest tipus de frau està causant preocupació, ja que molts ciutadans han caigut al parany i han perdut diners.

Avís de la policia per l'estafa de les multes: així suplanten la DGT

L'estafa comença amb la recepció d'un SMS o correu electrònic que sembla ser enviat per la DGT. El missatge informa el destinatari que té una multa pendent i li proporciona un enllaç per fer el pagament. El missatge pot semblar molt convincent, ja que fa servir el logotip de la DGT i un llenguatge formal.

Fotomuntatge d'una persona al volant, el logotip de la DGT i bitllets de 500 euros al capdavant
Si t'arriba una sospitosa multa de la DGT, és possible que sigui un frau | DGT, PixaBay, anaterate, Getty Images, Nednapa

No obstant això, en fer clic a l'enllaç, l'usuari és redirigit a una pàgina web falsa que imita el lloc oficial de la DGT. En aquesta pàgina, se sol·licita a l'usuari que introdueixi les seves dades personals i les de la targeta de crèdit per pagar la suposada multa. Quan s'introdueixen aquestes dades, els estafadors les utilitzen per robar diners del compte bancari de la víctima.

Consells de la DGT per no caure a l'estafa de les multes

La DGT i la Policia Nacional han proporcionat una sèrie de consells per ajudar els ciutadans a no caure en aquesta estafa de suplantació. Aquestes són algunes de les recomanacions clau:

  • Desconfia dels SMS sospitosos: La DGT mai no envia multes a través d'SMS. Si reps un missatge d'aquest tipus, és molt probable que es tracti d'una estafa.
  • No feu clic a enllaços desconeguts: Si reps un SMS amb un enllaç per pagar una multa, no feu clic. En el seu lloc, visiteu el lloc web oficial de la DGT directament per verificar si tens alguna multa pendent.
  • Verifiqueu l'autenticitat del missatge: Si teniu dubtes sobre l'autenticitat d'un missatge, contacteu directament amb la DGT o la Policia Nacional per confirmar si realment teniu una multa pendent.
  • Protegeix les teves dades personals: Mai introdueixis les teves dades personals o les de la targeta de crèdit en llocs web que no siguin de confiança. La DGT mai no us demanarà aquesta informació a través d'un SMS.
  • Mantingueu el vostre programari actualitzat: Assegureu-vos que el vostre telèfon i les vostres aplicacions estiguin actualitzats per protegir-vos de possibles amenaces de seguretat.

Si has caigut al parany i has proporcionat les teves dades personals o les de la targeta de crèdit, és important que actuïs ràpidament. Contacta amb el teu banc per informar-los de la situació i bloquejar la targeta. A més, presenta una denúncia davant de la Policia Nacional perquè puguin investigar el cas.