Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una benzinera i un cercle amb un treballador amb un sortidor a la mà

Estalvia fins a 18 € per dipòsit: el canvi amb què pagues menys a la benzinera

Aquest senzill gest pot notar-se molt a la butxaca a final de mes

El preu de la gasolina és un dels temes que més preocupa a tothom. I és que les pujades en el preu del combustible han estat evidents i, aquest mes de setembre, s'ha assolit la xifra més gran de tot l'any.

Això s'està convertint en un veritable problema per a milions de conductors. Sobretot, per aquells que necessiten el cotxe cada dia i porten a terme molts quilòmetres. És a dir, per aquells que necessiten omplir el dipòsit molt sovint.

Tot i això, potser encara hi ha esperança. Tenint en compte alguns aspectes, els experts avisen que es poden estalviar fins i tot 18 euros a l'hora d'omplir el dipòsit. Això sí, en molts casos, caldrà sacrificar la comoditat i anar a una altra estació de servei.

El preu de la benzina preocupa a molta gent

El preu mitjà de la gasolina a Espanya es continua trobant per sota de la mitjana europea. Tanmateix, això no és un consol per als conductors, que paguen el litre a prop d'1,8 euros en moltes benzineres del nostre país.

I encara que l'escenari actual és dolent, allò que ve podria acabar sent pitjor. Molts experts apunten que, en els pròxims mesos, el preu de la gasolina no baixarà i, de fet, tot apunta que continuarà pujant, com succeeix des de principis d'estiu.

Logo de WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els consumidors ja no són fidels a una benzinera

Aquests canvis en el preu han provocat que siguin molts els que temin que arribin als 2 euros per litre. Per això, des del sector ja s'anima els conductors a omplir el dipòsit com més aviat millor.

A més a més, l'alça dels preus també ha canviat els hàbits de consum dels usuaris. Fa uns anys, molts conductors eren fidels a la benzinera de sempre. És a dir, solien anar-hi, ja sigui pel preu, per la seva ubicació o per qualsevol altre factor. Ara ja no.

Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro
Els experts vaticinen que el preu de la benzina seguirà a l'alça els pròxims mesos | Getty Images, Maria Sbytova

La variació dels preus és la raó principal

Actualment, és fàcil trobar a través d'Internet els preus actualitzats de les benzineres més properes. Per aquest motiu, moltes vegades, val la pena donar una ullada i fer un trajecte més llarg si l'objectiu és acabar estalviant diversos euros.

D'acord amb alguns estudis recents, com és el cas del de l'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques, la diferència entre benzineres, fins i tot a la mateixa zona, pot arribar als 18 euros. Per això, cal estar molt pendent de quina anem.

Les benzineres 'low cost' tenen cada vegada més fama

De forma general, abans eren pocs els que escollien les benzineres 'low cost'. No obstant això, per motius evidents, cada cop són més els que trien aquest tipus d'estacions de serveis abans que d'altres de més tradicionals.

Els conductors estan molt atents als preus i comparen les diferents benzineres que poden trobar a prop de la seva ubicació. Ara, la prioritat és estalviar, i no tant la comoditat, com sí que passava antany.

És pitjor el combustible de les benzineres 'low cost'?

En aquest sentit, una de les preguntes que arriba a la ment de molts consumidors és si és cert que el combustible de les benzineres 'low cost' és de pitjor qualitat que en altres casos. Doncs, per a la tranquil·litat de tothom, els experts s'han encarregat de desmentir aquest mite.

Així, com afirmen des del sector, no hi ha cap diferència de combustible entre les estacions tradicionals i les opcions 'low cost' o de marca blanca. És a dir, el combustible és el mateix en totes, per la qual cosa els usuaris poden estar tranquils.