Foto d'un home apuntant al televisor amb un comandament a distància.

Estalvia a les factures desconnectant aquests 9 aparells a casa teva a la nit

Amb un senzill gest, la teva factura de la llum es reduirà notablement

Pagar les factures a final de mes és un maldecap per a milions de famílies. I és que especialment la factura de la llum és la més temuda per la gran majoria dels ciutadans.

No hem de deixar de banda que la factura del gas també s'ha disparat en els últims temps. Sobretot, des del 2022, quan va arrencar la guerra d'Ucraïna.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Sobre la factura de la llum, encara que intentem minimitzar aquestes despeses, de vegades no n'hi ha prou amb apagar-la. No n'hi ha prou amb no abusar de la llum quan arriba la nit. Hi ha altres maneres perquè no ens deixem un dineral a la factura de llum.

Estalvia a la teva factura desendollant aquests 9 aparells que tens a casa

I és que podem modificar totalment la factura a final de mes si canviem els nostres hàbits diaris amb diversos trucs. Per exemple, parlem de desendollar diversos aparells que estem acostumats a tenir endollats a la xarxa elèctrica tot el dia. Un gest que si repetim cada dia serà més que beneficiós pels nostres comptes.

Són aparells que no els farem servir durant la nit i poden gastar més del que penses. Per això, repassarem una extensa llista d'aparells que pots desendollar perquè la teva factura de la llum al final del mes no sigui tan elevada.

1. Televisió

Un dels que més fem servir a casa és la televisió. I malgrat que apaguem aquest aparell durant la nit, cal desendollar-lo igualment perquè en cas contrari la nostra factura pot pujar massa.

Imatge de dues persones d'esquena assegudes al sofà mirant la televisió
Desendolla la televisió a la nit | Getty Images

2. Llums

Encara que els llums consumeixen poca electricitat, aquesta també es podria reduir si les desendolles. Un bon consell per estalviar uns quants euros més a la teva factura.

3. Carregadors

Pel que fa als carregadors, no és recomanable ni per al telèfon ni per a la salut de la factura que el deixis carregant tota la nit.

4. Ordinador

L'ordinador és un altre dels aparells a què hem de parar atenció si estarem tota la nit sense fer-lo servir. És millor que desconnectem el corrent perquè estaràs gastant massa energia i, sobretot, la factura de la llum t'ho agrairà.

Imatge d'una persona teclejant en un ordinador
Es recomana no deixar l'ordinador endollat tota la nit per no malgastar energia | GETTY IMAGES

5. Router

Un altre dels aparells que hem d'apagar durant la nit, encara que no el tinguem en compte moltes vegades, és el router de la connexió a Internet. Un simple gest que, a més d'estalviar-nos una bona quantitat a la nostra factura, reduirem l'exposició a la radiació que emeten aquest tipus d'aparells.

6. Raspalls elèctrics

Tampoc t'oblidis de desendollar els raspalls elèctrics o els equips d'afaitat, ja que amb un parell d'hores durant el dia n'hi haurà prou per recarregar-los. A més, si els mantens carregats al corrent massa temps, es pot reduir notablement la durada de la bateria.

7. Electrodomèstics a la cuina

Si ens centrem en la cuina, hi ha diversos aparells que gasten més del que penses i alguns són el microones, la torradora o les màquines de cafè. Aquests es poden desendollar sense cap mena de problema i així t'estalviaràs uns euros quan arribi la factura a final de mes.

Tassa de cafè.
Desendolla la cafetera durant la nit i estalvia a final de mes | Getty Images

8. Allargadors

Sobre els allargadors hem de tenir molta cura. I és que encara que és un producte molt utilitzat a les llars, hem de reduir la seva connexió. Hem de ser conscients que no els podem deixar al corrent si no s'utilitzen durant la nit.

9. Mantes elèctriques

Les mantes elèctriques són un altre producte que s'usa habitualment a les llars. Però si en deixes una d'encesa tota la nit, la despesa de la factura pujarà massa. I tot, més enllà del risc que implica deixar-la encesa tantes hores quan estàs dormint.