Edifici exterior de la seu del Banc BBVA

Si estàs pensant a passar-te al BBVA, tens una bona notícia: 35 € extres al mes

Es poden aconseguir fins a 210 € per adherir-te a la nova promoció

En els darrers anys, Espanya ha experimentat un augment preocupant en els preus de serveis essencials com l'electricitat, el gas i les comunicacions telefòniques. Aquest increment ha generat una inquietud entre els ciutadans, que s'enfronten a factures més altes i a un major cost de vida cada any que passa.

Un dels factors que contribueixen a augmentar els preus és l'increment dels costos de producció de l'energia elèctrica i el gas. Els preus dels combustibles fòssils utilitzats per a la generació d'electricitat s'han incrementat als mercats internacionals. A més, la implementació de regulacions més estrictes en termes mediambientals ha impulsat la inversió en fonts d'energia renovable, que solen ser més cares si les comparem amb les tradicionals.

Les polítiques energètiques i fiscals adoptades pel govern també poden influir en els preus. A Espanya, s'han implementat canvis en l'estructura d'impostos i en les tarifes elèctriques, la qual cosa ha tingut un impacte directe a la butxaca dels consumidors. Espanya és un país que depèn en gran manera de la importació d'energia, per això està exposada a les variacions de preus als mercats internacionals.

Muntatge d´una noia preocupada mirant unes fulles al costat de la imatge d´una cartera amb diners
Molts espanyols fan comptes per arribar a final de mes després de l'augment de preus. | Getty Images, E-Noticies

Els canvis a les polítiques dels països exportadors, els conflictes geopolítics com ara el de Rússia i Ucraïna i altres factors externs estan generant augments en els preus de l'energia i, per tant, afecten directament els espanyols.

Aquest augment de preus perjudiquen especialment les famílies amb ingressos més baixos, que en destinen una proporció més gran a serveis bàsics. Per aquest mateix motiu, moltes d'aquestes famílies es veuen obligades a sol·licitar una o més ajudes.

Qualsevol ajuda és bona en temps de crisi

Aquestes subvencions que ofereix el govern espanyol serveixen per pal·liar, en part, l'escassetat d'estalvis o, fins i tot, la pobresa que experimenten moltes famílies, a causa dels factors que s'ha esmentat anteriorment.

Tot i això, les institucions públiques no són les úniques que ofereixen ajudes, ja que en els últims temps també els bancs s'han sumat a aquesta iniciativa amb els objectius següents: ajudar els ciutadans i fomentar la captació de clients.

L'últim d'aquests bancs que ha oferit una promoció per ajudar els seus clients ha estat BBVA, que dona fins a 210 € al semestre només per complir diverses condicions no gaire complexes.

Rètol del BBVA a l'exterior d'una de les oficines
L'entitat financera compta amb diverses promocions en actiu. | Europa Press

Quins són els requisits que cal complir per rebre aquesta ajuda?

L'únic requisit indispensable és domiciliar un dels teus rebuts i no ha de ser una factura de caràcter domèstic. Per aquest motiu, es poden adherir a aquesta promoció també els joves que visquin de lloguer, per exemple, amb rebuts de pagament de telefonia o internet.

Concretament, l'ajuda serà de 35 € al mes i es podrà estendre fins a 6 mesos, arribant a la xifra de 210 €. Des del 26 de juny ja està disponible la promoció de BBVA als seus canals digitals. A més, per optar a aquesta promoció, el client haurà de contractar el Compte Online Sense Comissions, que inclou la Targeta Aqua. També cal tenir un saldo mitjà diari de 400 € o més al compte.

BBVA compta amb altres promocions, per exemple: ofereix 50 € a qualsevol client si porta un nou client a l'entitat, amb un màxim de 500 €. A més, l'entitat oferirà 250 € en cas que contractin el Compte Nòmina 'Va Contigo' i domiciliïn la seva nòmina o pensió per un valor mínim de 800 €.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!