Imatge del plató de 'Preguntes Freqüents' de TV3

Una ex de TV3, se sincera i revela la greu malaltia que pateix la seva filla petita

La periodista s'ha mostrat molt preocupada

L'anorèxia és una malaltia que cada cop pren més presència. Encara que sembli invisible, és un dels principals problemes de molts adolescents.

'El Món a RAC1' ha volgut visibilitzar-la aquest dijous. La periodista Mònica Hernàndez, exsubdirectora del 'FAQS', de TV3, ha volgut compartir el testimoni de la seva filla. 

El problema de la filla de Mònica Hernàndez

L'ex de TV3 s'ha mostrat molt sincera amb els problemes que pateix la seva filla. «Estic emprenyada, decebuda, frustrada i amb un punt de desesperació. La meva filla té 14 anys i pateix anorèxia i bulímia. No està esquelètica, però sí que a les darreres analítiques ja li han sortit alguns valors alterats», ha començat sincerant-se.

«Hi ha hagut una suma de despropòsits. A l'octubre de l'any passat em van dir que feia dos mesos que estava vomitant. Vam anar al pediatre i em van donar hora per a l'especialista en trastorn alimentari per d'aquí a uns sis mesos».

«Dos dies després, rebo una trucada i em diuen que m'havien cancel·lat la visita i que me l'havien ajornat fins al pròxim 30 d'octubre. Ningú ha visitat a la meva filla i jo em trobo que no sé com gestionar aquest problema quan la meva filla deixa de menjar i no la pots obligar a fer-ho i veus com es va degradant la salut», ha detallat la periodista. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

La periodista se sent sola

Un cas com molts altres, que queden desatesos. Jordi Basté ha volgut donar tot el suport a Hernández qui ha donat més detalls del cas de la seva filla i ha aprofitat per denunciar l'estat de la sanitat pública.

«T'obliguen a anar a la privada, però parlem d'uns preus desorbitats. Si una nena necessita un ingrés a un centre de dia, podem parlar d'uns 1500 euros mensuals. Com es paga això? La meva filla se sent desatesa i jo també», ha indicat.

«És un procés molt llarg i dur. Són nois i noies insegurs amb una autoestima per terra».

El de RAC1 ha quedat sorprès per la quantitat de diners que es necessita per fer front al problema. «És terrible! La majoria de gent no pot pagar 1500 euros al mes», ha indicat Jordi Basté.

Imatge de Mònica Hernández a 'Els matins' de TV3
Mònica Hernàndez ha parlat d'un tema molt delicat. | TV3

La filla li hauria demanat que anés al programa

Durant la intervenció, Mònica Hernàndez ha revelat el que ningú s'esperava. La seva fila li va demanar que intervingués al programa per donar veu a aquesta problemàtica social.

«La meva filla és la que m'ha demanat que intervingui al teu programa per veure si així aconsegueix l'atenció que necessita», ha explicat la periodista. 

«El que més m'està costant de pair és com evoluciona el trastorn. El que més m'ha impactat és arribar a casa i trobar-me tots els miralls tapats. Ara estem tocant fons, ella està molt malament mentalment. És esgotador. Espero que arribem al final i ens en sortim!», ha confessat.