Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gràfic mostrant els preus de la llum per hores amb colors vermell, groc i blau

Preu de la llum avui divendres, 30 de juny: hora a hora

Aposta per les hores més barates i economitza la teva factura elèctrica

El preu mitjà de la llum aquest divendres, 30 de juny, s'establirà a 96,57 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Rellotges assenyalant les hores més cares i més barates del dia
Les hores més barates són les marcades de color verd | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit una disminució, en comparació amb el dia d'ahir. Això és perquè, durant dijous, el preu mitjà de la llum es fixava en els 103,83 euros/MWh.

Quines seran les hores més econòmiques del 30 de juny?

Si una de les teves fites és estalviar, has d'apostar per les franges horàries més barates d'aquest divendres. És per això que et recomanem que centris el consum de l'electricitat de les 17:00 a les 18:00, ja que aquesta serà l'hora més barata de la jornada. El cost del megawatt hora durant aquest període de temps s'establirà a 78,6 euros.

També pots tenir en compte el rang horari que comprèn les 10:00 i les 11:00. Tal com mostra la taula següent, aquesta hora tindrà un preu de 79,1 euros.

Taula mostrant els preus del megavat a cada hora del dia 30 de juny
A les 17:00 és quan el preu serà més barat | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares aquest divendres?

Pel que fa a les hores amb un cost més gran d'aquest divendres, et recomanem que les evitis estrictament. D'aquesta manera, és aconsellable que no encengueu els electrodomèstics entre les 22:00 i les 23:00. Puix el preu que hauries de pagar seria de 123,2 euros.

De la mateixa manera, us recomanem esquivar el rang horari que va des de les 20:00 fins a les 22:00. Serà el segon més car de la jornada, amb un cost de 118,05 euros.

Preus de les hores més barates i més cares de la jornada
El preu més alt del dia és de 123,2 euros | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

En el cas que només puguis posar rentadores a les primeres hores del dia, el moment més bo és fer-ho entre les 10:00 i les 11:00 hores. Durant aquesta estona, el preu no superarà els 79,1 euros.

Millors hores de les diferents franges horàries de la jornada
Et sortirà més barat consumir electricitat a la tarda | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

Si per disponibilitat horària necessites mantenir els electrodomèstics endollats a la tarda, intenta fer-ho a la franja que comprèn les 17:00 i les 18:00. Escollir aquesta opció només suposarà un cost de 78,6 euros que, com hem comentat anteriorment, serà el més barat de la jornada.