Els Estats Units permeten als vacunats anar sense mascareta a l'aire lliure

Les persones que no s'hagin vacunat també podran dir adeu a la mascareta si acompanyen un immunitzat pel carrer

Novetats sobre l'ús de la mascareta els EUA. Tal com han informat les autoritats sanitàries, aquelles persones que hagin estat vacunades contra el coronavirus ja no hauran de fer servir mascareta a l'aire lliure.

Amb més de la meitat del país amb alguna dosi de la vacuna inoculada, i amb un 30% de la població havent rebut la pauta completa de vacunació, la nova guia del CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ha inclòs aquesta novetat, segons la qual els ciutadans vacunats tan sols hauran de portar mascareta quan estiguin entre una multitud de persones desconegudes.

Cal destacar, també, que la mascareta continuarà sent recomanada en espais que apleguin molta gent, com ara estadis o concerts.

Els no vacunats també podran anar sense mascareta en alguns casos concrets

La decisió, però, no només afecta els vacunats, ja que  aquells que no ho estiguin també podran dir adeu a la mascareta en exteriors en algunes ocasions. Concretament, quan vagin acompanyant a l'aire lliure a persones que sí que hagin rebut el vaccí.

La directora dels Centres per a la Prevenció i el Control de Malalties, Rochelle Walensky, ha manifestat el següent al respecte: «Hi ha moltes situacions en què la gent completament vacunada no necessita portar mascareta, particularment si estan a l'aire lliure». 

Walensky, a més, ha afirmat que les dades científiques avalen participar en una trobada entre persones vacunades i no vacunades. «Les dades mostren que pots fer-ho de forma segura sense mascareta», ha sentenciat. 

En total, als EUA s'han administrat 231 milions de dosis de la vacuna.

Revelen els resultats de l'estudi del concert pilot de Love of Lesbian

Avui han publicat els resultats sobre l'estudi que s'ha realitzat del concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi. Així les coses, els responsables sanitaris de la iniciativa impulsada pels Festivals x la Cultura Segura han assegurat que la transmissió de covid-19 entre els assistents ha estat descartada.

Segons les dades que han compartit, només s'han detectat un total de sis casos de persones que hi van assistir i que els 14 dies posteriors al concert van resultar positives per covid, tots ells de manera asimptomàtica o amb afectació lleu. 

Amb tot, en quatre d'aquests sis casos es té constància que la transmissió va ser fora del concert, mentre que dels altres dos casos, es desconeix. Per tot això, els responsables dels festivals han confirmat que «hi haurà esdeveniments» a l'estiu.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari