Imatge de l'explosió d'un míssil durant unes proves a Crimea sota l'ordre de Putin.

Els Estats Units i l'OTAN marquen un altre país que podria entrar ja en guerra

Oficials militars asseguren que serà «aviat» i que Ucraïna està preparada

Vladimir Putin continua posant l'OTAN contra les cordes a la seva ofensiva contra Ucraïna. El país liderat per Zelenski està resistint amb valentia l'atac rus i lluita per mantenir la seva posició.

Però els Estats Units i l'OTAN tenen que no sigui suficient si un altre país se suma al conflicte bèl·lic. Una idea que està molt propera a materialitzar-se. Això suposaria el final de la resistència ucraïnesa.

Un altre país es prepara per entrar a la guerra entre Ucraïna i Rússia

Arriben notícies preocupants des dels Estats Units després de les investigacions que han fet funcionaris americans i de l'OTAN. Segons un oficial militar nord-americà, un nou país estaria planejant entrar a la guerra iniciada per Putin.

Concretament, es tractaria de Bielorússia, que cada cop s'aproxima més a donar ajuda al dirigent rus. «El president Putin necessita suport. Qualsevol cosa ajudaria», assenyala el funcionari.

Primer pla de Vladimir Putin.
Vladímir Putin necessita suport i ha començat a negociar amb Bielorússia. | GTRES 

Unes declaracions que coincideixen amb les intencions que el president bielorús Lukaixenko va explicar fa dies. Tal com va comentar, té preparades unitats de combat per entrar a Ucraïna en el precís moment en què així ho requereixin des del Kremlin.

Des de l'OTAN, creuen que el govern de Bielorússia «està preparant l'ambient per justificar una ofensiva contra Ucraïna». Mateixa premissa que va realitzar Putin abans de començar els bombardejos.

Vlodomir Zelenski.
Volodimir Zelenski està preparat per si Bielorússia entri en combat. | EP 

Aquesta nova ofensiva contra Ucraïna no és aliena a Zelenski, que ja considerava que el país podria prendre partit a la guerra. Encara que de moment no hi ha proves que ja hi estigui implicat, els últims moviments assenyalen que ho farà «aviat».

«És impossible descartar la possibilitat d'una invasió per part de Bielorússia», explicava el ministre d'Interior ucraïnès. «Putin està treballant perquè Lukaixenko se sumi a les hostilitats», afegia.

Ucraïna està preparada en cas que Bielorússia s'afegeixi a la guerra

Ucraïna està convençuda de l'interès de Putin perquè Bielorússia s'uneixi al combat, per això asseguren que Kíev «està preparat». De fet, ja s'estan organitzant en el cas que decideixi claudicar davant el Kremlin.

Des de Minsk, capital bielorussa, insisteixen que no volen entrar al conflicte bèl·lic iniciat per Putin el 24 de febrer. Asseguren que no se sumaran a les hostilitats encara que certs moviments militars comencen a desplegar-se pel país.

Un soldat rus.
Hi ha moviments militars que vaticinen la incursió de Bielorússia a la guerra. | Europa Press 

Una contradicció que posa en dubte la suposada neutralitat del país on han tingut lloc diverses reunions entre Ucraïna i Rússia per arribar a un acord. A més, el Ministeri de l'Interior ucraïnès va denunciar que diversos míssils van ser disparats des de Bielorússia cap a Ucraïna.

Els moviments militars bielorussos coincideixen amb la votació que va tenir lloc el mateix dia per un canvi a la seva Constitució. Un referèndum on es demanava que el país pogués tornar a tenir armes nuclears.

Les mateixes armes que ara Putin amenaça de fer servir per doblegar les forces ucraïneses i a qualsevol que s'interposi en el seu camí. «Rússia respondrà immediatament i les conseqüències seran com mai no han vist en tota la història», va amenaçar.

Muntatge fotogràfic de Volodímir Zelenski ​i Vladímir Putin
Putin no descarta fer servir armes nuclears si Zelenski no es rendeix a les seves peticions. | CatalunyaDiari 

De moment, segons ha revelat el portaveu rus Dmitry Peskov la guerra «prossegueix estrictament d'acord amb els plans i els propòsits que s'han establert per endavant».

Continuen sol·licitant una sèrie de condicions a Ucraïna per posar fi a la guerra que des de Kíev es neguen a acceptar. Peticions com «desfer-se del seu potencial militar», «que sigui un país neutral», «acceptar que Crimea és part de Rússia» o que «es desfaci dels batallons nacionalistes».