Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla de Carlos Sarriá, conegut com a Charlie, mort per un estrany càncer amb només 20 anys

L'estrany càncer que ha acabat amb Charlie, el 'tiktoker' alacantí mort amb 20 anys

La mort del jove ha revolucionat totes les xarxes socials

Fa només unes hores, Carlos Sarriá, conegut com a Charlie, moria a conseqüència d'una llarga lluita contra el càncer. Les xarxes socials no han trigat a inundar-se amb comentaris mostrant el seu suport als amics i familiars del jove alacantí.

Conegut, sobretot a TikTok, compartia diferents vídeos amb els seus seguidors. I és que el jove mostrava amb total naturalitat com era el seu dia a dia, inclosos els seus llargs ingressos a l'hospital. D'alguna manera, aconseguia traspassar la pantalla i fer-se un forat al cor de tots els seus seguidors.

Charlie, l''influencer' que va ajudar a normalitzar la lluita contra càncer

Un cop li van diagnosticar càncer en 2018, el jove de 20 anys va trobar a Tiktok un espai adequat on relatar la seva vivència. Per això, els seguidors podien veure com parlava sense embuts de la seva malaltia, fins i tot en les pitjors etapes.

Si alguna cosa caracteritzava Charlie, això és la desimboltura i l'humor amb què es prenia la vida. Tal com declarava en una entrevista: «El meu lema és Hakuna Matata, viu i deixa viure. No n'hi ha més, és així. Jo estic bé com estic. No tinc res a demanar, encara que tingui el que tinc, jo em considero una persona feliç i agraït amb el que tinc. No demano gaire».

Per desgràcia, fa tan sols un mes, va començar la que seria la quarta recaiguda. En els seus últims vídeos, el jove declarava que no estava passant pel millor moment: estava sent tractat amb morfina i patia els efectes d'un fecaloma, a conseqüència del tractament.

I, encara que el contingut dels seus vídeos es podria considerar dur, la veritat és que la normalització, que va crear al voltant de la seva situació hospitalària, ha permès que més persones descobreixin i prenguin consciència sobre el càncer que el jove patia.

El càncer que patia Charlie: sarcoma d'Ewing

Considerat un tipus de càncer estrany, el sarcoma d'Ewing afecta directament els ossos o els teixits tous que es troben al seu voltant. Normalment apareix en zones com la pelvis, el fèmur o les costelles. A més a més, aquest tipus de tumor maligne sol provocar la disseminació del càncer en altres llocs del cos, és a dir, provoca metàstasi.

Tot i que se'n desconeixen les causes, els estudis han demostrat que és més comú que aparegui entre la població jove. L'edat mitjana gira al voltant dels 10 i 20 anys, i apareix quan els ossos creixen ràpidament. De tota manera, es pot arribar a desenvolupar a qualsevol edat.

Els símptomes més comuns afecten directament la zona afectada, per tant és comú sentir dolor ossi, notar inflamacions o experimentar sensibilitat, rigidesa i entumiment. Alhora és possible experimentar cansament, febre, pèrdua de pes, etc.

L'estadística ha demostrat que, en general, la taxa de supervivència a 5 anys és d'un 62%. En cas que s'hagi detectat sense metàstasi, la taxa de supervivència és d'un 82%. Tot i això, amb metàstasi la taxa gira al voltant del 67%.

Com es detecta i els tipus de tractament per al sarcoma d'Ewing

Tenint en compte els símptomes que es puguin presentar, l'equip mèdic sol optar per radiografies, ressonàncies magnètiques, 'centellogrames' o biòpsies. A més, poden incloure estudiar si el càncer s'ha estès a altres regions del cos.

Un cop diagnosticat, cal tenir en compte diferents factors per establir com s'atacarà al càncer. Entre elles, podrà ser de vital importància la mida del tumor, la col·locació i si es troba en altres parts del cos.

De manera habitual, se sol optar per la quimioteràpia, la radioteràpia o la cirurgia. Però, la decisió sempre dependrà de la situació en què es troba el càncer i què opinin els especialistes.