L'estrany cas de Tessa, la jove de 23 anys al·lèrgica a l'aigua

La urticària aquagènica, comunament coneguda com a al·lèrgia a l'aigua, produeix l'aparició d'erupcions i irritacions en la pell

Tessa Hansen-Smith, estudiant californiana de 23 anys, ha aprofitat el seu compte d'Instagram per visibilitzar la urticària aquagènica. Tessa tenia 10 anys quan van diagnosticar-li aquesta malaltia que ha canviat la seva rutina diària.


La seva relació amb l'aigua no és fàcil. Dutxar-se, suar o, fins i tot, plorar, li produeix l'aparició d'erupcions i irritacions en la pell, febre i migranya. Així doncs, amb el propòsit de donar visibilitat a aquesta malaltia, Tessa va decidir crear un perfil a Instagram per mostrar com és el seu dia a dia. «És una malaltia molt complicada, ja que fins i tot soc al·lèrgica a les meves llàgrimes, a la meva saliva i a la meva suor. Soc molt propensa a esgotar-me si fa calor i he d'evitar l'activitat física», explica Tessa Hansen-Smith.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A més, ha de dependre d'altres persones per poder estudiar. «Fins i tot he de ser transportada pel campus de la universitat perquè si em presento a classe amb febre, migranya i erupcions, se'm fa molt difícil concentrar-me», afirma.

Per si no n'hi hagués prou, menjar i beure també es poden convertir en un martiri. «Pateixo molta fatiga muscular i nàusees, la malaltia apareix quan menjo aliments amb molta aigua, com algunes fruites i verdures. Fins i tot beure aigua pot causar-me talls a la llengua», lamenta.

Els pares de Tessa van veure que alguna cosa no anava bé quan tan sols tenia 8 anys. Tot i això, en un principi els metges afirmaven que havien de canviar el sabó fins a trobar un que no li provoqués erupcions cutànies. És més, la jove lamenta que molts professionals mèdics la desanimin: «Sovint em recorden que no hi ha cura per a la urticària aquagènica i que mai viuré tranquil·la; és molt difícil escoltar això».


No obstant això, Tessa no perd els ànims: «Si soc capaç de veure els meus amics i éssers estimats sense haver de marxar aviat per trobar-me malament, ja és una victòria».

Una malaltia que impedeix que facin vida normal

A Espanya, unes 40 persones pateixen urticària aquagènica, i en tot el món 1 de cada 230 milions. Ara bé, diverses persones han volgut explicar el seu cas en diversos mitjans de comunicació per visibilitzar la malaltia.

Un altre cas és el de la nord-americana Alexandra Allen, que ha concedit una entrevista a 'Medical daily'. Allen explica com ho està vivint des que van diagnosticar-li la malaltia amb 12 anys i assegura que cada vegada que toca l'aigua sent «com que m'he submergit en un tanc d'àcid, no per molt de temps, però prou per sentir que m'han arrencat una capa de pell».

Altres casos són els de l'australiana Ashleigh Morris o la britànica Rachel Warwick; la primera explica que només pot prendre banys d'un minut, la segona assegura que «si ploro se m'infla la cara».


Comentaris

envia el comentari