YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Restaurants, bars, hotels, gimnasos, centres religiosos i el metro: els més perillosos per la Covid-19

La investigació veu «més efectives» les mesures més «precises», com la reducció de l'ocupació en bars i restaurants

Un professional sanitari pren la temperatura a una dona abans de realitzar la prova PCR
Les comarques de Tarragona registren més d'un centenar de nous positius | EP

La pandèmia pel coronavirus ha canviat dràsticament la forma de viure i en general, en els últims temps ens hem hagut d’anar adaptant a les noves mesures que han imposat els governs per intentar frenar el virus. Ara, un estudi fet als Estats Units i publicat per la revista Nature ha apuntat quins són els llocs on és més probable contagiar-se.

Un grup d’investigadors ha apuntat als restaurants, bars, gimnasos, hotels, centres religiosos i el metro, com els llocs més perillosos per contraure la Covid-19. Aquests són els espais detectats com els més perillosos de cara a l'aixecament de restriccions, com són el tancament de la restauració, de gimnasos i de cinemes i teatres, entre d’altres.

Així doncs, l’estudi també apunta que «la reobertura dels restaurants és particularment perillosa. Tanmateix, la investigació també ha revelat que les mesures més «precises», com la reducció de l’aforament en restaurants i bars podrien ser una opció «més efectiva», que no pas restriccions més dràstiques o la limitació de la mobilitat en general. A més a més, adverteixen que «reobrir aquests espais sense una limitació de l'ocupació produeix un pic de contagis». 

Pròrroga de 10 dies en el tancament de bars i restaurants

Avui mateix el Govern de Catalunya ha anunciat que s'allarga 10 dies més el tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos. De fet, ja han apuntat que aquesta mesura estarà vigent, com a mínim, fins al 23 de novembre.

En canvi, els centres d'estètica i de massatge sí que podran reobrir amb serveis individuals a partir de dissabte, ja que la nova resolució es publicarà la nit de divendres. A més, també ha aprovat la limitació a 100 persones als centres de culte. Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que en els propers dies es treballarà amb els diferents sectors un pla de desescalada que començarà a implementar-se a partir del 23 de novembre.

La decisió no ha estat al gust de tothom, i és que de fet, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, va fer una proposta perquè la restauració pogués reobrir parcialment ja aquest cap de setmana. També diversos alcaldes metropolitans van pressionar en aquest sentit davant les creixents pèrdues del sector i les demandes del Gremi de Restauració.


Comentaris

envia el comentari