Trapero

Josep Lluís Trapero, restituït com a cap dels Mossos

El major ha estat restituït després de ser absolt per l'Audiència Nacional

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha restituït el major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d'Esquadra després de l'absolució de l'Audiència Nacional. Un cop coneguda la sentència, el conseller va reiterar al major la seva voluntat de restituir-lo, però ell li va demanar uns dies per pensar-s'ho. Aquest mateix dijous, Trapero ha informat Sàmper de la disposició d'assumir de nou el comandament del cos, i el conseller li ha dit que el canvi es faria efectiu de forma immediata.

Sàmper s'ha reunit aquesta tarda amb el director general de la Policia, Pere Ferrer i amb el fins ara comissari en cap, Eduard Sallent, a qui ha manifestat el seu agraïment per la tasca realitzada. Sallent va ser nomenat comissar en cap el juny del 2019, en substitució de Miquel Esquius. Trapero va ser destituït pel govern espanyol l'octubre del 2017.

Aquesta tarda, el conseller, la secretària general d'Interior, Beth Abad, i Pere Ferrer han mantingut una primera reunió de treball amb el major. A més, el conseller i el major han acordat celebrar aquest divendres una reunió amb els alts comandaments del cos al Complex Central dels Mossos.

Pere Aragonès considera la restitució de Trapero un acte de «justícia i reparació»

El vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha considerat un acte de «justícia i reparació» tornar al major dels Mossos d'Esquadra. Josep Lluís Trapero, les funcions que la «repressió» li va prendre. Aragonès ha reaccionat així a l'anunci que ha fet aquesta tarda el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha restituït Trapero en el càrrec després que l'Audiència Nacional l'absolgués del delicte de sedició que se li atribuïa en el marc del procés sobiranista.

«Ben tornat major Trapero!», ha escrit Aragonès a Twitter. «Tots sabem de la teva professionalitat i rigor», ha afegit. Alhora, el vicepresident ha agraït al major sortint, Eduard Sallent, «tot aquest temps de servei».