Estupor per com va morir Rubén de 42 anys: es va deplomar en anar-se a fer una PCR

La defunció ha causat una gran consternació en una localitat gallega

Professionals sanitaris atenent un pacient amb covid-19 en una UCI de l'Hospital del Mar, en la pandèmia de coronavirus
La defunció ha causat una gran consternació en una localitat gallega | ACN

El virus continua deixant tràgiques històries en diferents punts d'Espanya. En aquesta ocasió el patogen ens porta fins a Galícia, on Rubén, un armador de Carballo, a la Corunya, va morir davant els ulls dels sanitaris que es disposaven a fer-li una PCR.

El patró de l'embarcació, Lúa Nova de Malpica, amb base al port de la mateixa localitat, va morir a la Clínica Bergantiños de Carballo. Va acudir a la mateixa per realitzar el test que confirmés la malaltia, i durant l'espera, va començar a sentir-se malament. Acabaria morint al centre hospitalari. A posteriori, es va procedir a l'aixecament del cadàver i a la realització de l'autòpsia.

La mort del mariner ha causat gran commoció a Malpica, on una gran part dels familiars es dediquen a la mateixa professió. Rubén havia complert ahir mateix la seva jornada laboral com realitzava de costum en la seva embarcació, dedicada a l'actualitat a pescar en la captura del pop. Segons reconeixen coneguts i companys de feina, era una persona que estava bé de salut.

INSTAGRAM: Encara no ens segueixes a l'Instagram del Catalunya Diari? Clica aquí, t'esperem.  

Una mort sobtada

Els fets van passar a les 19.30 hores de dilluns a la tercera planta de l'esmentat centre clínic. Aquells que es trobaven presents no van poder fer res per la vida de Rubén, que es va desplomar en el moment i, segons asseguren, no hi havia res que es pogués fer per la seva vida.

La situació va provocar la crida dels assistents als serveis d'emergència, que es van presentar amb una unitat del 061, la Policia Local de Carballo i la corresponent autoritat judicial. Aquesta última va ordenar l'aixecament del cadàver i el seu posterior trasllat per realitzar l'autòpsia, per la qual es pugui determinar la causa de la mort de Rubén.

Malpica, la localitat en la qual vivia l'home de 42 anys, pateix en aquests moments per la dramàtica situació que es va viure. A més de la seva passió pel rock, el mariner ja havia ocupat les portades dels mitjans per la seva tasca de salvament amb els tripulants de l'embarcació Sempre Diana.

La Covid i les cardiopaties

Experts en matèria sobre el patogen comparteixen que el virus pot atacar directament les cèl·lules del cor, i acabar amb la vida d'un afectat en qüestió de minuts. En paraules de Julián Pérez-Villacastín, president de la Societat Espanyola de Cardiologia, s'explica que, a més de la Covid, altres virus causants de la grip o alguna gastroenteritis poden afectar directament al cor.

Assegura que són «molt estranys, molt escassos, i creiem que probablement és una susceptibilitat individual davant aquesta mena d'infeccions víriques». Aquesta informació també la recullen científics nord-americans, que considera que la proteïna del coronavirus forma una estructura de múltiples nuclis, i que aquesta mutació genètica és la que causa arrítmia en interrompre la conducció elèctrica del cor.

Pérez-Villacastín planteja l'afectació directa del cor com una batalla entre el virus i el sistema defensiu de l'organisme, en què la destrucció de cèl·lules de l'òrgan motor del cos és un dany col·lateral. Una vegada un virus aconsegueix entrar en un òrgan, com ara el cor, es replica tot el que pot sobre les seves cèl·lules per crear genoma, el que ocasiona una sèrie de complicacions.

L'organisme detecta una expansió important del virus, els limfòcits pretenen eliminar-lo i en aquesta batalla immune es destrueixen cèl·lules cardíaques i connexions cel·lulars. L'expert esmenta que, en produir-se aquesta eliminació, els impulsos de contracció del múscul no funcionen com haurien. És a dir, el cor funciona de forma arrítmica, el que causa la falta de reg sanguini per tot el cos.

Aquests estudis se sumen als que investiguen els danys cardiovasculars que el patogen pot causar en diferents punts de l'organisme, com cor, venes o artèries, i són diversos els que han reportat afectacions greus, fins i tot la mort, com en el cas de Rubén, pels efectes de la Covid .


Comentaris

envia el comentari