Més de 200 milions al teu abast: l'Euromillones sorteja demà el seu pot més alt

Estan en joc 202 milions d'euros

Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro
Euromillones farà història aquest divendres amb el seu pot més alt | Pixabay

El sorteig de l'Euromillones batrà un rècord aquesta setmana amb el seu pot més alt de la història. Al llarg dels seus disset anys de trajectòria, el pot de l'icònic sorteig europeu mai havia superat els 200 milions d'euros.

No obstant això, aquest límit serà superat aquest divendres 19 de febrer, quan es posarà en joc un sucós premi de 202 milions d'euros, que serà tota una fita tant a Espanya com a Europa.

L'Euromillones: 17 anys d'història i una dinàmica simple que va conquistar Europa

El sorteig de l'Euromillones és una loteria europea organitzada pels operadors de joc encarregats de la loteria en cadascun dels països participants. En el cas d'Espanya, l'encarregada de la seva gestió és Loteries i Apostes de l'Estat, l'operadora de titularitat pública i dependent del Ministeri d'Hisenda que s'encarrega de la gestió, explotació i comercialització de tota classe de jocs i loteries de caràcter nacional.

El primer sorteig va tenir lloc el divendres 13 de febrer de 2004 a París i va partir d'una iniciativa secundada per Espanya, França i el Regne Unit que van ser els primers que van prendre part.
No obstant això, altres països com Àustria, Bèlgica, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Suïssa no van trigar a unir-se i van començar a participar en el sorteig a partir del 8 d'octubre de 2004. El sorteig es duu a terme tots els dimarts i divendres, a la tarda, des de París, que ja es va quedar com a seu fixa del sorteig.

Per a resultar guanyador és necessari encertar els 5 números que apareixen en el bitllet i que poden ser triats de manera conscient o aleatòria de l'1 al 50. A més, s'han d'encertar els dos números de les dues estrelles de la sort, que són números compresos entre l'1 i el 12.

Durant el sorteig, 5 números i 2 estrelles de la sort són extrets a l'atzar de dues màquines amb bombos que contenen boles numerades. La màquina que conté els 50 números es diu Stresa, i l'altra, que conté les 12 estrelles, és Paquerette.

D'aquestes màquines s'obtenen les combinacions guanyadores que poden portar a un afortunat a guanyar milions d'euros.

En cas de quedar-se desert quant a encertants de primera categoria com va succeir el passat cap de setmana, el pot es continua acumulant fins que es produeix el que passarà aquest divendres 19 de febrer: està en joc el màxim pot històric de la història de l'Euromillones.

Aquest divendres el sorteig de l'Euromillones posa en joc el seu màxim pot històric

Aquest divendres els jugadors de l'Euromillones tenen la possibilitat de batre una fita històrica en emportar-se el màxim pot acumulat en els 17 anys d'història del sorteig: 202 milions d'euros. Aquesta xifra del pot aconseguiria un màxim de 210 milions per al sorteig del pròxim dimarts en cas que no hi hagués guanyador aquest divendres, i aquesta quantia es mantindria en joc durant quatre sortejos consecutius.

Com qualsevol sorteig, la probabilitat de guanyar el màxim pot és ínfima. No obstant això, en qüestió d'estadístiques, els espanyols no estem en mala posició, ja que Espanya ha estat, al costat de França, un dels països més premiats en Euromillones.

Fins a 97 ocasions el pot ha tocat al nostre país, sent el premi més gran el repartit el 6 d'octubre de 2017. Llavors, una ciutadana de Las Palmas de Gran Canaria de 28 anys va guanyar 190 milions d'euros a l'ésser l'única encertant del sorteig.

A més, els números més repetits en bitllets premiats de l'Euromillones des del 2016 són: el 20 (58 vegades), el 15 (56 vegades), el 23 (56 vegades), el 27 (54 vegades) i el 17 (54 vegades). En el cas de les estrelles (dues per sorteig), els números més guardonats han estat el 2 (94 vegades) i el 3 (84 vegades).

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari