Solsona, en alerta per la Covid-19: anuncien tancaments després de detectar-se un brot entre els joves

El consistori no descarta aplicar més mesures restrictives

Clients esmorzant en una terrassa de la Rambla de Girona
Solsona ha decidit tancar diversos equipaments de la ciutat pels brots de Covid-19. | ACN

L'Ajuntament de Solsona ha anunciat el tancament de les instal·lacions esportives municipals i l'Escola Municipal de Música després que s'hagi detectat un brot covid-19 entre un grup d'adolescents. La mesura, que entra en vigor aquest dijous i s'allargarà fins al 7 de març, es podria reforçar amb d'altres en funció dels resultats del cribratge que es fa aquest dijous a l'Escola Arrels Secundària i els tests dels alumnes de l'Institut Francesc Ribalta que es consideren contactes dels positius d'Arrels. En tres dies s'han diagnosticat 30 positius de covid-19, 20 dels quals podrien ser de la variant britànica. En un sol grup escolar s'hi van detectar 11 casos.

Segons manifesta el consistori, en un comunicat, estan en contacte amb el Departament de Salut per «reforçar» el seguiment de les persones confinades.

Tot i l'auge, que coincideix amb els dies en què s'hauria celebrat el Carnaval, l'alcalde, David Rodríguez ha recalcat que «no s'ha d'acusar ningú en concret ni cap col·lectiu, sinó conscienciar tothom, joves i adults». I ha afegit que «no es tracta de buscar culpables, sinó solucions per frenar la transmissió del virus i evitar situacions de risc».

Les festes de Nadal, fatídiques

«Des del consistori som conscients que molts joves han tingut un comportament exemplar. De la mateixa manera que després de les festes de Nadal el risc de rebrot va empitjorar a causa de trobades familiars que no s’haurien d’haver fet, ara hem de lamentar alguna actitud que podria ser l’origen del brot». David Rodríguez assegura que «no s’ha d’acusar ningú en concret ni cap col·lectiu, sinó conscienciar tothom, joves i adults». «No es tracta de buscar culpables, sinó solucions per frenar la transmissió del virus i evitar situacions de risc».


Comentaris

envia el comentari