Vacuna contra la Covid d'Astrazeneca

Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

S'ha rebut un «paquet sospitós» a les Instal·lacions


Gran ensurt al Regne Unit. Una planta que produeix la vacuna contra la Covid d'AstraZeneca ha estat parcialment evacuada aquest dimecres, després que es rebés a les instal·lacions de Gal·les un «paquet sospitós», segons ha explicat la mateixa companyia. De fet, la policia local del lloc dels fets apunta que encara treballa en l'incident, que està «en curs», i que cal evitar la circulació per la zona.

«Wockhardt UK a Wrexham ha rebut aquest matí un paquet sospitós. S'han avisat totes les autoritats immediatament», deia el comunicat de l'empresa. «Amb l'assessorament d'experts, hem evacuat el lloc, a l'espera d'una investigació», afegia, insistint que la seguretat dels treballadors i la continuïtat del negoci són «de gran importància».

El primer ministre gal·lès, Mark Drakeford, també ha publicat a Twitter que està «treballant amb la policia i l'exèrcit per obtenir més informació sobre l'incident». De moment, no hi ha ferits, tot i que un equip expert en desactivar bombes s'hauria dirigit a la planta.

Una unitat de desactivació de bombes hauria actuat a la planta

De moment, no ha transcendit més informació, tot i que la BBC hauria informat prèviament que una unitat policial especialitzada en desactivació de bombes s'hauria dirigit a la planta.

Brussel·les exigeix més vacunes a AstraZeneca

Justament Brussel·les ha reclamat també aquest dimecres a AstraZeneca accés a les vacunes produïdes al Regne Unit. Arran de la reducció en les entregues previstes pel febrer i el març, la Comissió Europea exigeix a la companyia que les plantes britàniques també entreguin dosis a la UE.

AstraZeneca justifica el retard en les entregues per problemes de «rendiment» a la planta belga. «No hauríem firmat un contracte per abastir-nos només amb una planta de producció», afirmen fonts comunitàries, que asseguren que el contracte preveu l'aprovisionament amb dues plantes britàniques, una belga i una alemanya.

Amb tot, la Comissió Europea i la companyia es tornaran a reunir aquesta mateixa tarda per internar superar la disputa. «Volem trobar una solució amb la companyia», remarquen fonts comunitàries. La Comissió Europea no es creu els arguments aportats per AstraZeneca sobre la planta de Bèlgica i exigeix a la farmacèutica que detalli millor quins són els problemes. A més, demana que les plantes al Regne Unit també abasteixin els països de la Unió Europea.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

AstraZeneca apunta que ha de complir primer el compromís amb el Regne Unit

Preguntat en una entrevista aquest matí a diversos mitjans europeus per la possibilitat d'exportar a Europa vacunes produïdes al Regne Unit, el conseller delegat d'AstraZeneca, Pascal Soriot, afirma que tenen un compromís previ amb el govern britànic, que es va implicar abans amb la recerca d'Oxford. «Tan bon punt hi hagi un nombre suficient de vacunacions al Regne Unit, podrem utilitzar el centre de producció per ajudar a Europa també», apunta.