YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els restaurants de Catalunya que esquiven les franges horàries: les àrees de servei i hotels són l'excepció

La restauració en àrees de servei de les vies de comunicació no té restringit l'horari d’obertura | Els restaurants dels hotels poden servir sopar «exclusivament a les persones allotjades»

Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants
Alguns dels bars de Catalunya poden eludir les noves restriccions | CatalunyaDiari.cat

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar dissabte la resolució que recull les noves mesures aprovades pel Procicat. Una de les seves excepcions amb l'hostaleria, però, sembla que va passar totalment desapercebuda. Les restriccions afecten sobretot a la restauració i la limitació a la mobilitat. En aquest sentit, es reafirmen les franges horàries a les quals estaran subjectes els establiments de restauració que podran servir esmorzars i dinars, però no sopars. Durant la franja nocturna només podran oferir menjar per emportar.

Les indicacions, però, les esquiven els restauradors de les àrees de servei que al ser «vies de comunicació per a professionals de transport» no resten subjectes a cap franja horària. També s'hi sumen els restaurants dels hotels, que podran servir sopar «exclusivament a les persones allotjades».

Una normativa «insuficient» per a bars i restaurants

I és que molts ho tenen clar: és la mort de l’hostaleria catalana. La nova normativa de la Generalitat de Catalunya indica que els bars i restaurants tenen noves i severes restriccions horàries; per les quals només podran servir esmorzars de 07.30 hores a 09.30 i dinars de 13.00 hores a 15.30. A mig matí els bars i restaurants de Catalunya estan obligats a tancar, tot i que sí que poden mantenir obert l’espai per fer menjar o servei per a endur.

Les restriccions, així mateix, es mantenen també a la nit, quan els bars i restaurants de Catalunya només dur a terme el servei si és per emportar fins les 09.30; o si s’ha de portar a domicili que aleshores el servei s’amplia fins les 23.00 hores. Ara, però, els hotels i els restaurants de les àrees de servei sí que tenen un petit respir amb la seva obertura permanent.

El 28, una petita revalida

En principi i sempre segons ha esmentat el Govern, la norma tindrà vigència fins l’11 de gener de 2021. Abans, però, el mateix Executiu català ha explicat que el dia 28 de desembre compareixerà en roda de premsa per fer una valoració del Nadal i el Sant Esteve; i definir també un pla definitiu sobre la celebració de Cap d’Any i Reis.  


Comentaris

envia el comentari