Ludivina, la dona que va comprar vuit dècims de Loteria, avui premiats, el dia en què va morir el seu marit

Ludivina, la dona que va comprar 8 dècims quan va morir el seu marit: guanya un dineral

Amb motiu del record del seu marit, Ludivina va decidir comprar 8 dècims del número 86.986

Tots els anys el sorteig de la Loteria de Nadal canvia la vida de la gent que té la fortuna de tenir un bitllet premiat. Aquesta sort sol venir acompanyada d'històries que s'escapen del comú, i que quan se li dóna veu a la notícia adquireixen un caràcter humà especial.

Una d'aquestes rondalles ha tingut lloc aquest matí a Gijón i la protagonista ha estat Ludivina Fernández. Encara que l'asturiana de 82 anys va celebrar el premi, el motiu que la va portar a comprar els dècims s'havia originat d'una desgràcia. La dona havia perdut el seu marit aquest mateix any a l'edat de 86 anys.

Un homenatge beneït

Amb motiu del record del seu marit, Ludivina va decidir comprar 8 dècims del número 86.986. És més, la decisió de comprar les participacions va sorgir per haver compartit més de mitja vida amb el seu marit.

Per si no fos prou, aquest no és el motiu més colpidor de la història d'aquesta dona, que va decidir regalar entre els membres de la seva família els bitllets premiats, com a mostra de solidaritat. «No tinc ni un dècim perquè el vaig repartir entre la família, però estic feliç per ells. Jo em vaig quedar amb mig dècim», aclareix la dona a la redacció de COPE.

Encara que en cert sentit maleeix que li hagi tocat el dècim: «venia d'enterrar al meu marit, per això dic que valia més que no hagués tocat» comenta. Un dels familiars va ser qui li va fer arribar la notícia, aquell que li havia encarregat que comprés les participacions.

«'És el dècim de Jaimín, és el dècim de Jaimín'», comentava un dels familiars incrèdul davant la fortuna.

El primer premi del sorteig

La fortuna no volia fer esperar a Ludivina ni als membres de la seva família, que van ser els primers a rebre la notícia que el cinquè premi del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal els havia tocat. El número 86.986 va deixar en la comunitat un total de 66.000 euros, vuit a Gijón dos en El Berrón i l'últim a Oviedo.

Cadascuna de les participacions garantia un premi de 6.000 euros. Els dècims es van vendre en el número 23 del carrer General Suárez Valdés de Gijón; el número 2 del carrer Tito Bustillo de la capital i el número 28 de l'avinguda d'Oviedo del Berrón. Així ho ha comunicat Loteries i Apostes de l'Estat.

El 86.986 ha estat premiat com el primer dels cinquens premis dotat de 60.000 la sèrie, i corresponent a 6.000 euros per cada dècim del Sorteig de la Loteria de Nadal.

Malgrat que la notícia per a Ludivina no ha estat del tot festejada, la història que envolta la seva fortuna és sens dubte una d'aquestes que expliquen la màgia i la il·lusió que s'oculten després del sorteig de Nadal. Tot i que enguany ha sofert una sèrie de modificacions en referència al protocol per a poder assegurar les condicions de salut a tots els presents, és sens dubte una de les dates marcades en el calendari per a tots els espanyols.

L'anomenat 'Gordo' de la loteria ha correspost al 72.897, un d'aquests números que s'acostuma a ressaltar com a 'macos', per la combinació del primer i últim dígit. La sèrie ha repartit més de 2.408 milions d'euros en més de deu comunitats autònomes.

Aquest sorteig de Nadal serà recordat pel peculiar de la seva celebració i sobretot, pel buit de públic que protagonitzava el Teatre Real de Madrid. Aliè a les típiques disfresses, a aquells que solen tenir dificultats amb el somni i els que no han acabat de ficar-se al llit durant la nit anterior.