YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un exdirectiu de l'OMS assegura que hi haurà confinament domiciliari a Espanya en 15 dies

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rafael Bengoa afirma que aquesta mesura «és inevitable»

Dues dones aplaudint des dels balcons de casa seva
Rafael Benoga, exdirectiu de l'OMS, preveu un confinament total a Espanya en dues setmanes. | Unsplash | Manuel Peris Tirado

L'exdirector de Sistemes de Salut de l'OMS, Rafael Bengoa, preveu un confinament complet a l'Estat espanyol en un termini màxim de dues setmanes. Ho ha dit en una entrevista al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio, en què ha afirmat que «el confinament domiciliari a Espanya és inevitable. Probablement, en una o dues setmanes s'haurà de fer, perquè es veurà que les coses no van bé. No estem baixant les taxes amb les mesures actuals i és necessari passar al següent nivell».

Segons les consideracions del que va ser assessor de Barack Obama, es podria tractar d'un confinament d'un mes en què les escoles romandrien obertes. Seria una mesura similar a la implantada el passat mes de març, tot i que menys estricte. En aquest sentit, cal esmentar que països com França, Anglaterra, Portugal i Irlanda, entre altres, ja han optat per intentar frenar aquesta segona onada del coronavirus amb un confinament domiciliari.

Aquesta segona onada serà més dura que la de la primavera

Rafael Bengoa creu que la segona onada del coronavirus serà encara més dura que l'anterior, posant com a exemple «altres pandèmies que s'han succeït al llarg de la història». Tot i això, considera que actualment hi ha un punt positiu, ja que assegura que actualment el virus no és més contagiós que durant la primavera i considera que no patirà grans mutacions.


D'altra banda, respecte a una altra de les grans preocupacions dels espanyols —les festes de Nadal— Bengoa ho té molt clar: ara no importen. En aquest sentit, ha assenyalat que «la prioritat no és salvar el Nadal», perquè «si tenim un Nadal normal, serà un focus de contagis enorme». Així, ha reblat que «ens hem d'enfocar en atacar el virus i no en salvar les festes».

El govern espanyol ja estaria treballant en el confinament domiciliari

Tot i que l'actual decret de l'estat d'alarma no preveu la possibilitat de decretar un confinament domiciliari i que el ministre de Sanitat descarta aquesta mesura públicament, algunes informacions han revelat que s'estaria treballant en un esborrany que sí que inclouria aquesta possibilitat per a les comunitats autònomes.

En aquest sentit, segons el diari 'ABC', el text podria estar enllestit en un parell de setmanes, quan es podrà comprovar si les mesures preses fins al moment han estat efectives per combatre el virus.


Comentaris

envia el comentari