Dona practicant una planxa abdominal

L'exercici de menys d'un minut que Harvard recomana fer per aprimar-se

L'exercici físic és fonamental per gaudir d'una bona salut. Però aquesta opció us ajudarà encara més en molt poc temps

Val la pena fer exercici, encara que no estiguis interessat a perdre quilos, ja que és fonamental a l'hora de mantenir una bona salut. Però hi ha un exercici que pots fer en menys d'1 minut i que és molt útil a l'hora de reduir el greix abdominal.Són molts els beneficis que ens aporta la pràctica d'exercici físic. Per exemple, sabies que és molt útil a l'hora de reduir l'estrès?

Tot i que és cert que l'estrès és gairebé impossible d'evitar, l'exercici distreu la nostra ment de les coses estressants, frustrants i molestes. A més, produeix endorfines per sentir-se bé que combaten la depressió i l'ansietat.

També és molt bo per al cor, ja que ho fa bategar. No ens hem d'oblidar que el cor és un múscul, de manera que el moviment ajuda a enfortir-lo, fent-lo més fort i saludable.

Se sap que els moviments similars a impactes, com ara saltar i córrer, enforteixen els ossos i, per tant, prevenen l'osteoporosi.Però sabies que aixecar peses també té el mateix efecte? Els ossos forts agraeixen l'exercici regular i les càrregues portades durant els darrers anys.

Tot i això, un dels beneficis habitualment més coneguts de l'exercici físic és la reducció del pes, en ajudar a disminuir el greix sobrant del cos. Què cal saber sobre això i sobre la darrera recomanació de Harvard?

En què consisteix aquest exercici?

Metges de l'Escola de Medicina de Harvard van arribar a la conclusió que un tipus d'exercici físic pot ser molt útil a l'hora d'eliminar el greix abdominal. I no només per eliminar-la, també per desenvolupar aquesta àrea de manera molt més eficaç.

Vols descobrir quina és? Efectivament, es tracta de les planxes, una de les activitats físiques més completes, ja que és ideal per millorar la definició muscular en involucrar diferents grups musculars, com ara el recte abdominal, el múscul transvers abdominal, gluti i oblic.

El millor de tot és que, a més de ser molt senzill de practicar (com veurem), és possible fer 30 segons de cada rutina d'exercicis en un mínim de 3 sèries. A més, n'hi haurà prou entre 2 a 3 vegades per setmana.

Dona practicant una planxa abdominal
Aquest exercici en particular és molt útil a l'hora de perdre pes | Getty Images

Com fer-ho?

Cal tenir en compte que les planxes és un tipus d'exercici abdominal intens i exigent, motiu pel qual, ben efectuades, proporciona molts beneficis per a l'àrea abdominal.

Per fer-les, només t'has d'acostar a terra de la mateixa manera que si haguessis de fer una flexió. Col·loca els colzes doblegats a 90 graus, i els avantbraços recolzats a terra. Un cop fet això, has de mantenir el teu cos en línia recta, des de la part superior del cap fins a la punta dels talons.

exercici
Aquest exercici casolà és ideal per perdre pes fàcilment | Getty Images

Quins beneficis ofereix aquest exercici?

Com t'hem comentat, és molt útil a l'hora de reduir greix perquè facilita una definició més gran dels músculs que trobem ubicats en aquesta àrea.Però els seus beneficis no s'aturen aquí. Per exemple, també disminueix el risc de patir lesions, protegint la columna vertebral i els malucs, en treballar específicament desenvolupant els músculs.

També millora tant l'equilibri com la postura. Mentre que té un altre avantatge afegit no menys interessant: es pot efectuar i realitzar a qualsevol lloc, independentment d'on ens trobem.

Per tant, si vols cuidar la teva salut, a més de practicar exercici aeròbic regular molt sovint, també pots començar a combinar-ho amb aquesta activitat sobre la qual t'hem parlat al llarg de la present nota.

I, en cas de dubte, recordeu el més important: sempre podeu preguntar a un expert en fitness, que us ajudarà positivament a l'hora de conèixer les claus d'aquest tipus d'exercici.

Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!