Muntatge de Miguel Assal en primer pla i la xarxa d'un banyador masculí

Un expert alerta de quelcom important: si al teu banyador veus aquesta xarxa, compte

Miguel Assal revela una cosa que pot posar en risc la nostra salut

Estem en plena temporada estival i milions de ciutadans estan de vacances o ho estaran en poc temps. Per això el més freqüent és que facin servir un banyador o una altra peça d'acord amb l'època de l'any en què estem. De fet, és un imprescindible a la nostra maleta si farem una capbussada, sigui en una platja, en una piscina o en un riu.

I hem de reparar un detall que ens ha explicat un tècnic d'emergències que té un gran coneixement en nombrosos temes. Un que és molt famós a TikTok, i ha fet aquesta crida sobre aquest tipus de peça tan usada pel gènere masculí.

Ens referim a Miguel Assal, conegut a Tik Tok com a 'miguelassal', qui revela un risc que poca població coneix. El cas és que és molt rellevant sobre els vestits de bany masculins i la xarxa que solen tenir a dins.

L'expert de TikTok que avisa del perill dels banyadors amb xarxa

La veritat és que aquest vídeo que ha publicat a la xarxa social TikTok, i ja acumula més de 4,6 milions de reproduccions. Aquest expert posa sobre la taula que hi ha un perill amb la xarxa dels vestits de bany d'home i especialment en aquells que el portin en edat jove.

Part interior d'un banyador masculí amb una mà dins de la xarxa
Atent perquè el banyador amb xarxa pot ser perillós per als nens | Redes sociales

Després de revelar aquest risc ensenya una peça d'aquest tipus i una altra amb un disseny diferent. «Aquest, tot i ser millor marca i costar el triple que l'altre fixeu-vos en això. Aquest és el veritable perill, aquests foradets», explica Assal.

Segons apunta en aquest vídeo de TikTok, aquests foradets de la xarxa «són capaços d'usar la síndrome del torniquet».

Miguel Assal llança un avís a navegants sobre els banyadors masculins

«Això sobretot afecta els nens, els teus fills. Quan entren a l'aigua, en contraure's les seves parts, tant el prepuci del nen com la pell de l'escrot, poden quedar atrapades per aquests foradets. Provocant aquesta anomenada síndrome del torniquet», explica a les seves xarxes socials personals.

Tot i semblar força complicat que això passi, el tècnic d'emergències avisa que fa uns dies el van alertar que havia passat aquest fet. I va ser impossible alliberar-lo, perquè «és una zona molt delicada. De vegades, requerirà cirurgia», ha deixat clar.

Primer pla de Miguel Assal en un dels seus vídeos
El tècnic d'emergències té molt clar perquè no és recomanable el banyador amb xarxa | RAC1

Així les coses, el que aconsella Assal és que abans de comprar qualsevol mena de vestit de bany masculí, sobretot si és per a nens, hem de mirar si porten aquest tipus de xarxa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'altre consell sobre el perill de posar-se el banyador a sobre dels calçotets

Per si no n'hi hagués prou, el tècnic d'emergències desaprova totalment l'opció de posar-se calçotets sota l'esmentat banyador. Aquest consell també el va donar l'infermer Jorge Ángel al seu compte de TikTok.

Estem parlant d'un vídeo que és a prop de les 500.000 visualitzacions, i en què va assegurar que el teixit dels banyadors sol ser d'assecat ràpid, però amb els calçotets no passa igual.

Això podria comportar que la humitat provoqui el desenvolupament de fongs a la zona genital, un fet que podria donar-se ràpidament. Per acabar, cal alertar que l'avís d'aquests experts en xarxes socials és un toc d'atenció. Sobretot perquè els nens i els pares prestin l'atenció correcta a l'hora de comprar un banyador.

I és que ens estem jugant la seguretat i el benestar del nostre fill, amb la qual cosa hem de posar-hi tots els sentits. I abans de res no deixar que les vacances d'estiu ens arruïni un assumpte com la compra d'un banyador amb aquest tipus de xarxa.