Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Setrill amb oli d'oliva amb el fons d'una olivera i una imatge destacada a l'esquerra d'una mà amb bitllets

Un expert gosa predir el dia que baixarà el preu de l'oli d'oliva

Actualment, el litre d'oli d'oliva arriba als 10 euros

Des de fa un temps, el preu de l'oli oliva està pels núvols i els consumidors estan acusant que aquest i altres productes siguin gairebé prohibitius a l'hora de fer la cistella de la compra.

La inflació al nostre país ha fet que molts dels aliments que estem acostumats a comprar s'hagin disparat. Ho han fet d'una manera alarmant i un és l''or líquid'.

La preocupació és màxima entre els consumidors que ja veuen com el litre d'oli d'oliva ha arribat els últims dies a col·locar-se a 10 euros. De fet, n'hi ha que apunten que fins i tot es podria superar aquest preu tan elevat en poc temps.

Prediuen quan baixarà el preu de l'oli d'oliva a Espanya

Per sort per a aquells que solen fer servir l'oli oliva i han deixat de comprar-lo, veient quant ha pujat de preu, hi ha notícies notablement positives.

Un dels economistes de capçalera de les televisions espanyoles ha indicat quan començarà a baixar l'oli d'oliva al nostre país. Es tracta de Gonzalo Bernardos, l'economista català que s'ha llançat a predir com es comportarà el preu de l'oli pròximament.

Setrill ple d'oli d'oliva amb el fons difuminat d'un supermercat acompanyat d'una foto destacada d'una senyora sorpresa
Els consumdors no es poden creure que l'oli d'oliva ja valgui 10 euros el litre | Getty Images, Getty Images Signature

«El que passa és que normalment a una collita bona la segueix una dolenta. La collita 22-23, que va pràcticament d'octubre a maig, ha estat molt dolenta, ha baixat la producció un 55%. Aleshores, la 23-24 serà una excepció a la regla i també serà dolenta», ha dit a La Sexta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Gonzalo Bernardos posa data a la reducció del preu de l'oli d'oliva

Bernardos, habitual dels programes d'Atresmedia, ha deixat clar que quan la producció d'un producte és menor del normal, el preu puja immediatament.

«Això és el que està fent que en aquests moments s'estigui pagant un 52,5% més que l'any passat. I no hi ha perspectives a curt termini que baixi el preu de l'oli d'oliva. Perquè baixés hauria d'haver-hi una collita bona i no s'espera», apunta.

Tot i que ha indicat una data en què el preu de l'oli oliva pot ser més suportable per als consumidors, encara falta força temps per a aquest moment.

Gonzalo Bernardos intervenint al programa de La Sexta Noche
Gonzalo Bernardos prediu una data en què es rebaixarà el preu de l'oli d'oliva | La Sexta

Gonzalo Bernardos ha opinat que els ciutadans del nostre país s'hauran d'asseure a esperar fins al 2025 perquè el preu de l'oli es pugui anar estabilitzant.

«Si plou com ho fa normalment, previsiblement tindrem la millor collita de la història. Així les coses, els preus que ara estan per sobre de vuit euros estaran per sota de quatre», confessava.

L'economista opina sobre la diferència elevada de preu entre Espanya i l'estranger

L'economista ha parlat igualment de l'última polèmica que ha sorgit a les xarxes socials. Tot després que molts usuaris denunciessin que el preu de l'oli d'oliva a Espanya és el doble que en alguns països europeus. Per exemple, a Irlanda, l'oli d'oliva és a un preu més que bo de 4,70 euros el litre.

Bernardos ha posat damunt de la taula dos possibles motius d'aquesta brutal diferència de preus entre el nostre país i el que passa fora de les nostres fronteres.

En primer lloc, s'ha enfocat a assenyalar que és probable que «el que tenen en aquests supermercats sigui l'exportat per Espanya fa quatre o cinc mesos».

Pel que fa a la segona raó, l'economista ha expressat que «conquerir mercats exteriors costa moltíssim. I representa una gran inversió. Per tant, per no perdre la quota de mercat, poden vendre per sota del que fan a Espanya», ha assenyalat a La Sexta.