YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una experta recomana no comprar les síndries i els melons tallats

Són dues peces de fruita imprescindibles per als mesos de calor

Imatge d'una síndria i un meló tallats
Les dues fruites poden tenir tota mena de microorganismes quan són tallades | ISTOCK

Una experta ha explicat els perills de comprar al súper síndries i melons que ja vénen tallats. Dues de les fruites que més consumim durant els mesos d'estiu són, sens dubte, la síndria i el meló. Quan vas al supermercat, intentes comprar les millors peces. Moltes vegades, en aquests establiments, també ens trobem amb síndries i melons partits per la meitat.

Algunes persones decideixen comprar aquestes peces tallades perquè així poden veure, a primera vista, si les fruites estan ben madures i saboroses. A més, també hi ha persones que prefereixen comprar-los a la meitat perquè així no pesen tant, o hi caben millor a la nevera. No obstant això, de vegades, la comoditat surt cara.

A Espejo Público han fet una videotrucada amb la nutricionista Beatriz Robles, que ha explicat que «no ens hem de preocupar, però hi ha pràctiques que poden millorar molt la salut alimentària dels productes que consumim». Beatriz Robles, autora de 'Menja segur menjant de tot', explica que comprar les fruites tallades podria ser contraproduent. I és que aquestes han d'estar refrigerades ja que, si no, podria causar-nos intoxicacions.

D'altra banda, la fruita tallada perd la seva 'capa protectora', que és molt necessària per a protegir el seu interior, que és el que ens menjarem. Això pot fer que, a través de la pròpia fruita o d'estris utilitzats per a, per exemple, tallar-la, puguin proliferar microorganismes patògens. «Si no es renten correctament abans de tallar-les, poden passar a l'interior. I això és just el que es tracta d'evitar», explica la nutricionista.

 

Poden tenir tota mena de microorganismes

I és que les fruites com el meló o la síndria, per la seva forma de cultiu, «estaran a terra, tenen accés els insectes a ella, els rosegadors, altres animals...» explicava la nutricionista a Espejo Público. «Durant el procés de distribució, passen per les mans dels manipuladors, O sigui que poden tenir microorganismes com salmonel·la, listèria...» afegia Beatriz.

Una de les solucions que dóna Beatriz Robles és «buscar algun lloc on almenys estiguin refrigerats, demanar que el tallin al moment o, senzillament, optar per peces senceres». A més, també remarca que aquest tipus de peces tallades podrien afectar amb més facilitat a les dones embarassades o persones immunodeprimides, ja que tenen menys defenses en els seus organismes.

A més, la nutricionista explica que, normalment, pensem que les intoxicacions només provenen d'aliments d'origen animal, però aquestes intoxicacions també es troben (en menor grau) en els productes d'origen vegetal, com serien el meló o la síndria. La nutricionista ha fet especial èmfasi que aquestes fruites tallades haurien d'estar sempre refrigerades.

Un altre dels consells que Beatriz Robles ha publicat al seu compte d'Instagram és que, a l'hora de omprar la fruita, cal rentar-la sota l'aixeta, «raspallant per eliminar la major part de la brutícia». Així que, a partir d'ara, quan anem a comprar, ens haurem de fixar en què la fruita tallada estigui refrigerada, per així no exposar-nos a una intoxicació.


Comentaris

envia el comentari