Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat

Els experts aclareixen si haurem de seguir portant mascareta després de la vacuna

Sir Patrick Vallance, principal assessor científic del Regne Unit, ha parlat clar sobre les mesures de protecció contra la Covid-19

Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat
Les mesures contra la Covid-19, com la mascareta o la distància social, no desapareixeran fàcilment | Àngel Ullate

Sir Patrick Vallance, el principal assessor científic del Regne Unit, ha advertit a 'The Telegraph' que les mesures de protecció contra la Covid-19 no desapareixeran fàcilment. Encara que tinguem vacuna, haurem de respectar les mesures de protecció com la mascareta, la distància social o les mans netes. «És possible que a l'hivern, fins i tot amb la campanya de vacunació en marxa, segueixin molt presents les mesures de protecció», ha afirmat Vallance en una entrevista per al diari anglès.

Vallance descarta tornar a la normalitat a curt termini

Vallance ha manifestat que encara haurà de passar molt temps per tornar a la normalitat. El 'Simón britànic' espera que a la primavera, i disposant de la vacuna per a gran part de la població, s'estarà més a prop de la normalitat perduda. Tot i això, l'expert opina que fins a la pròxima temporada de grip, que serà a l'hivern de 2021, seran vitals diferents mesures i restriccions per aturar la Covid-19.

A més, en altres declaracions per a la cadena britànica 'Sky News', Vallance ha confessat que és «molt probable» que hi hagi un increment de contagis per coronavirus després de les celebracions de Nadal.

Les declaracions del 'Simón britànic' sobre la mascareta després de la vacunació

«Si arriben les vacunes i s'aprova la vacuna Astrazeneca, suficients persones es vacunaran a la primavera (...) llavors començarem a pensar que sí, que això està tornant a la normalitat», ha afirmat Vallance, per comentar que, per donar-se una situació de normalitat absoluta a tot el món, «es necessitarà temps».

El Regne Unit ha encarregat fins a 40 milions de vacunes, que podran arribar a 20 dels seus 67 milions d'habitants, ja que cada persona requereix dues dosis del fàrmac de Pfizer. En els primers dies de la campanya de vacunació s'ha tingut en compte que hi han d'haver suficients existències per immunitzar 800.000 persones.

Les paraules de Vallance arriben tan sols un dia més tard d'una foto que s'ha fet viral a tot el món, la de la posada en marxa de la campanya de vacunació a la població del Regne Unit. Margaret Keenan, de noranta anys, ha estat la primera dona a rebre la vacuna.

Margaret Keenan, primera persona vacunada al món

Margaret Keenan, de noranta anys, s'ha convertit en la primera persona a rebre la vacuna contra la Covid-19 després de vacunar-se el dimarts 8 de desembre. El 'V-Day', batejat així pel ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, és un dia que passarà a la història i és la primera fita per posar fi a la pandèmia del coronavirus. Hancock afirma que està emocionat per aquest fet i el va descriure com «un triomf de la ciència i l'enginy humà».

'Maggie' ha assegurat que és un «privilegi» ser la primera persona vacunada d'un programa sanitari històric, que va aprovar la vacuna de la farmacèutica Pfizer. I May Parsons va ser la infermera encarregada de posar-li la vacuna a l'hospital de Coventry, Anglaterra. «Em sento molt privilegiada de ser la primera persona vacunada contra la Covid-19, és el millor regal d'aniversari anticipat perquè significa que finalment podré passar temps amb la família i amics després d'estar sola durant la major part de l'any», va declarar plena d'emoció, abans de confessar que en uns dies celebrarà el seu 91è aniversari.