Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets

Els experts adverteixen què has de fer immediatament amb els diners del teu compte

Tenir més d'un compte bancari pot ser molt beneficiós

Avui dia tenir un compte bancari és essencial per poder portar un control adequat dels teus diners. El que de vegades no tenim tan clar és quants comptes hauríem de tenir per gestionar millor les nostres finances. Mitjançant el mitjà La Razón, hem pogut conèixer la resposta dels experts.

Els professionals del camp diuen que el nombre perfecte de comptes bancaris varia depenent de les necessitats i metes de cada individu. Tot i això, tots coincideixen que hi ha diferents motius pels quals és beneficiós tenir-ne més d'un.

Hi ha diverses raons per les quals hauries de tenir més d'un compte al banc

Un dels avantatges que et dona tenir més de dos comptes bancaris és poder separar els diners segons la seva finalitat. Per exemple, pots tenir un compte per a les despeses del dia a dia i un altre per als estalvis. Així, aconsegueixes una millor organització, gestió i control de les teves finances.

Mà esquerra d'una persona sostenint un bitllet de 20 euros i dos bitllets de 50 euros, en un caixer automàtic
Tenir un compte per cada finalitat ajuda a gestionar millor les teves finances | GTRES

A més, segons els experts, tenir un compte únicament per als estalvis facilita assolir els teus objectius amb aquests. És així com moltes persones aconsegueixen recol·lectar tots els diners sense gastar-s'ho, per comprar-se una casa, un cotxe o anar-se'n de viatge.

Un altre dels avantatges és que, en cas de frau, protegeix millor els diners. I és que, en cas de tenir un sol compte, si t'estafen, tots els diners que guardes es poden veure afectats. En canvi, si el tens repartit per comptes diferents, tens l'oportunitat de protegir els comptes que no han estat objecte de frau.

Així mateix, si tens diferents comptes, pots tenir una targeta per cadascun. Amb això, aconseguiràs un control més gran dels diners que et gastes i una de les raons que, a efectes pràctics, et pot cridar més l'atenció és la diversitat d'ofertes que ofereixen els bancs.

Els bancs tenen ofertes de comptes amb beneficis

Abans de mostrar-te alguns exemples reals de bancs que ofereixen diners per crear comptes, cal destacar que sempre has de llegir les condicions de les ofertes. En cas contrari, podries endur-te algun disgust en certes situacions.

1. Compte 'online' a Banc Sabadell

En aquest cas, el compte ofereix una rendibilitat del 2,50% TAE el primer any. Pot ser un saldo de fins a 30.000 euros. Així, es poden guanyar fins a 750 euros en interessos. També se li afegeix la possibilitat de domiciliar el compte o rebre una transferència mensual de 700 euros i, en aquest cas, el banc et regala 200 euros.

Primer pla del caixer exterior del banc Sabadell
Banc Sabadell et regala diners si compleixes unes condicions | Europa Press

 

2. Compte clar sense comissions a Abanca

Si obres aquest compte i domicilies una nòmina o una pensió de mínim 1.200 euros (durant dos anys), pots rebre 300 euros nets. Si els teus ingressos cap a aquest compte són entre 800 i 1.200 euros durant dos anys, el mateix banc també et regala 150 euros.

A més, sent similar que l'anterior cas, Abanca també compta amb el 2% TAE durant un any per una xifra al compte de fins a 15.000 euros. Amb això, et poden donar fins a 300 euros en interessos.

3. Compte 'online' a Banc Santander

Si et canvies de banc a Santander i compleixes una permanència de dos anys amb el compte en línia, també obtens beneficis. En aquest cas, hauràs de domiciliar ingressos recurrents o una nòmina de mínim 2.500 euros.

Si compleixes aquests requisits, pots rebre fins a 350 euros bruts. Així mateix, si els ingressos són almenys 600 euros mensuals, et poden regalar 150 euros bruts.