Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament

Els experts consideren que Catalunya encara no reuneix les condicions per iniciar el desconfinament

La fiabilitat dels tests serològics i l'alta ocupació de les UCI són els principals inconvenients

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Els experts asseguren que Catalunya encara no està preparada per iniciar el desconfinament. | ACN

A Catalunya encara no es donen les condicions per al desconfinament que planteja el govern espanyol, ja que encara hi ha hospitals que estan molt per sobre del 20% d'ocupació per pacients amb coronavirus. Així ho ha assegurat el coordinador de la unitat de Covid-19 de l'Hospital del Mar, Robert Güerri, en una entrevista al programa Via Lliure de RAC 1.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Robert Güerri ha assenyalat també que, ara com ara, els tests serològics per detectar qui ha superat la malaltia no són totalment fiables. En aquest sentit, el doctor ha destacat que «el problema fonamental és que els tests que estem fent servir, com a mínim fins ara, en el dia a dia per detectar aquests anticossos, tenen una validesa irregular».

Oriol Mitjà demana que Catalunya es desconfini a menor velocitat que a la resta d'Espanya

L'investigador Oriol Mitjà ha coincidit en aquesta anàlisi. En una entrevista a Ràdio 4, ha manifestat que a Catalunya s'hauria de tenir més precaucions i fer el desconfinament a menor velocitat que a la resta d'Espanya. Mitjà ha afirmat que «la situació actual a l'Estat espanyol és molt diversa i a Catalunya, precisament, estem una mica pitjor de la mitjana».

L'assessor del govern català ha destacat que «ells prenen consideracions per a tot l’estat, però aquí anem més tard. Encara tenim una ocupació alta a l'UCI, prop del 70% i, a més, encara tenim una taxa de transmissibilitat propera a 1, que vol dir que cada dia veiem 1.000 casos nous».

Sobre la sortida dels nens i nens al carrer que aquest diumenge ha viscut el seu primer dia, Oriol Mitjà ha insistit en el fet que els nens haurien de sortir per franges horàries per poder controlar la quantitat de persones al carrer, per evitar una concentració de famílies a l'hora del sol i el vermut.