Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge

Els experts pressionen: «Cal prohibir les trobades familiars a Catalunya per Nadal»

«Què és això de poder anar a la segona residència? No, ens hem de quedar a casa», expressa a RAC1 el biòleg i periodista Dani Arbós

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
Els experts insisteixen que cal prohibir les trobades familiars per Nadal. | Hospital de Bellvitge

Indignació entre la majoria d'experts després de les mesures anunciades aquest divendres a Catalunya i que entraran en vigor el proper dilluns, 21 de desembre. En aquesta línia s'ha manifestat també el biòleg i periodista Daniel Arbós, col·laborador habitual del programa 'Versió RAC1', de Toni Clapés, a l'emissora del Grup Godó. Arbós ha estat clar: «S’haurien de prohibir les trobades familiars», ha dit, en referència als àpats i reunions nadalenques que es faran a partir de la setmana que ve, en la mateixa línia ja expressada pel president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.

«Aquestes mesures són una falta de respecte i un menyspreu total cap al personal sanitari»

«Així no frenarem el virus. Al revés, així tindrem més casos, més casos greus, i acabarem tenint més morts. Això és una evidència», ha dit Arbós als micròfons de RAC1. «Aquí sembla que tenir 30, 40 o 60 morts al dia sigui normal i que als polítics no els preocupi tenir-ne encara més d’aquí a unes setmanes», ha reblat amb molta contundència el biòleg i periodista, que ha rubricat les seves declaracions dient que «aquestes mesures són una falta de respecte i un menyspreu total cap al personal sanitari».

Arbós ha insistit que «s’haurien de prohibir les trobades familiars» i ha argumentat que «no ens podem ajuntar bombolles perquè estem en una situació excepcional». També s'ha mostrat indignat per la permissivitat del Govern amb la mobilitat. «Què és això de poder anar a la segona residència? No, ens hem de quedar a casa», ha manifestat Arbós.

Pugen a 1.041 (+116) els grups escolars confinats i a 25.759 (+2.749) les persones en quarantena, amb un centre tancat

En un altre ordre de coses, el nombre de grups escolars confinats per covid-19 és de 1.041, 116 més que aquest divendres. Segons les dades del Departament d'Educació, són l'1,45% del total. Hi ha 25.759 persones confinades, 2.749 més que en el balanç anterior: 24.518 alumnes, 1.175 docents i personal d'administració i serveis i 66 de personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 1.913 positius, 1.688 alumnes, 207 docents i personal d'administració i 18 de personal extern. Els positius acumulats són 33.429, 266 més que en el balanç anterior. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha un, la llar privada Nou Esplai de Salou (Tarragonès). En paral·lel, hi ha 650 centres de Catalunya amb grups confinats, el 12,74% del total (5.104).