Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona amb un mòbil i una targeta a la mà i una altra amb mans amb bitllets

Els experts revelen el nombre mínim de comptes bancaris que hauries de tenir

Mai no saps què pot passar, i per això és important actuar amb prevenció i tenir un salvavides en cas d'urgència

En un món tan digitalitzat com l'actual, gairebé tothom té un compte al banc. Les entitats financeres també s'adapten als nous temps buscant ser més atractives. La majoria de tràmits ja es poden realitzar sense acudir a les oficines.

La majoria de persones solen operar amb un únic compte corrent. Tenen tots els diners allà, tant pel curt com pel llarg termini. Tot i això, analistes financers i experts recomanen tenir-ne una altra més per prevenir riscos i gaudir d'un salvavides en cas de tenir un problema greu.

En primer lloc, tenir dos comptes bancaris augmenta de manera substancial la seguretat financera. En situacions on el compte principal pugui veure's afectat per accions fraudulentes o errors bancaris, un segon compte permet cobrir les despeses bàsiques sense problema.

Un dels grans avantatges de tenir dos comptes bancaris és la possibilitat d'organitzar les despeses i tenir una estructura clara i precisa. Per exemple, un compte es pot destinar al pagament de factures, menjar, lloguer i necessitats més prioritàries. En canvi, el segon es pot destinar a l'estalvi i a ajuntar liquiditat per si sorgeix una situació greu.

Els bancs que ofereixen les millors ofertes per tenir 2 comptes

Així mateix, els bancs posen a disposició comptes que no cobren comissions ni exigeixen requisits per rebre'ls. El Compte Online del Banc Sabadell, per exemple, és gratuït i ofereix interessos atractius i bonificacions per domiciliació de rebuts, com el 3% dels rebuts de llum i gas.

D'altra banda, si prefereixes domiciliar els rebuts, el Compte Online Sense Comissions de BBVA ofereix una promoció que et pot proporcionar 720 euros a l'any. L'entitat et pot tornar cada mes durant un any el total dels rebuts que hagis pagat amb un màxim de 60 euros bruts.

D'altra banda, si l'objectiu és incrementar els estalvis, el Compte Intel·ligent Benvingut d'Evo ofereix un interès del 2,85% TAE fins a 30.000 euros. També hi ha un dipòsit a 6 mesos al mateix interès.

Diversificar la gestió de comptes bancaris no només aporta i millora la seguretat financera. També facilita la planificació i l'organització i contribueix a un control més eficient i responsable de les nostres despeses.

En un panorama com ara, els problemes digitals, les estafes i els robatoris de dades estan a l'ordre del dia. Per això, comptar amb dos comptes bancaris sembla una estratègia necessària per viure amb tranquil·litat.