«Hi ha una possibilitat real que el virus es cremi naturalment abans que es descobreixi una vacuna», ha declarat aquest dissabte 16 de maig l'oncòleg Karol Sikora, exdirector del programa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per al càncer, en el seu perfil de Twitter. El metge asiàtic té una teoria respecte a l'evolució que prendrà el coronavirus a partir d'ara.
Sikora va assegurar que la desaparició de la Covid-19 és un «escenari factible» i va apuntar que és vital seguir guardant les distàncies i esperar que les xifres segueixin sent positives. L'oncòleg va confessar que ningú sap realment què passarà i ell no vol vaticinar el futur sobre el coronavirus, encara que creu que «en una situació desconeguda és una possibilitat».
«Veiem un patró similar a tot arreu, sospito que tenim més immunitat de l'estimada», va tuitar el metge i exdirector de l'OMS. «Hem de seguir alentint el virus, però podria estar desapareixent per si mateix», va opinar Karol Sikora sobre el coronavirus.
There is a real chance that the virus will burn out naturally before any vaccine is developed.
We are seeing a roughly similar pattern everywhere - I suspect we have more immunity than estimated.
We need to keep slowing the virus, but it could be petering out by itself.— Professor Karol Sikora (@ProfKarolSikora) May 16, 2020
Sikora rep crítiques per la seva teoria
Després d'aquests missatges de Karol Sikora, alguns dels seus seguidors van qüestionar el seu punt de vista sobre la Covid-19. Alguns van opinar que no té cap fonament i van sol·licitar que comparteixi el seu estudi sobre el tema o algunes evidències que recolzin l'escenari que va exposar en el seu compte de Twitter.
«És només una possible tesi. Si us plau, provi-ho amb els seus propis fills i no els meus», va criticar un dels usuaris. «Per favor, no prenguin les seves paraules com un evangeli. Que proporcioni les proves per a aquesta suposició i si no, és millor atenir-se als fets. Res de falses esperances», va afirmar un altre usuari que estava en desacord amb l'exdirector de l'OMS, Karol Sikora.