Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El cocinero Ferran Adrià, posa en la presentación del documental ‘El Bulli’, en la 69ª edición del Festival de Cine de San Sebastián

La Fàbrica del Menjar Solidari ja ha recaptat més de 250.000 euros

El que es recapta en cada edició va destinat a finançar més de 50 projectes per a infants, joves i famílies desfavorides

L'experimentat xef català Ferran Adrià, en col·laboració amb el Casal dels Infants, ha realitzat durant l'última dècada una sèrie d'esdeveniments culinaris, coneguts com a "La fàbrica de menjar solidari" i que tenen lloc a l'Auditori de Barcelona, en els que converteixen la cuina en un espectacle. Concretament en aquesta sèrie d'esdeveniments, Ferran juntament amb altres cares conegudes com els germans Roca entre d'altres, es realitzen una sèrie d'activitats com balls de màscares, demostracions culinàries o fins i tot concerts. Tot i això, la part de l'espectacle més reconeguda i la que més interès genera, és quan els xefs pugen a l'escenari i han de superar els reptes culinaris que els nens i joves del casal proposen en directe.

Segur que ara us esteu preguntant, i perquè ho fan això? Doncs bé, "La fàbrica de menjar solidari" té un rerefons solidari. El que es recapta en cada edició (ja en porten 4) va destinat a finançar més de 50 projectes per a infants, joves i famílies desfavorides. De moment sembla que la iniciativa ha tingut bastant èxit, ja que per exemple en l'última es van recaptar més de 30.000 euros, i en total, tenint en compte totes les edicions, ja s'han acumulat més de 250.000 euros.

Foto d'un munt de bitllets de 500 euros.
Tenint en compte totes les edicions, ja s'han acumulat més de 250.000 euros | Getty Images

Aquesta iniciativa va començar quan el xef català, que està compromès des de fa temps amb la lluita contra la pobresa infantil, es va adonar que la gastronomia i els cuiners tenen el poder de fer coses bones pel país.

Respecte a l'organització col·laboradora, el Casal dels Infants, podem dir que és una associació que concentra esforços als barris de Barcelona amb l'objectiu que els nens i joves amb més necessitats socials aconsegueixin millores concretes i que perdurin en el temps en el seu creixement i entorn.

Les entrades per a assistir com a espectador, es podien adquirir per Internet mitjançant les webs Letsbonus i Atrápalo, o mitjançant el casal.

Què et sembla aquesta iniciativa? Deixa'ns la teva opinió als comentaris.