Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra.

Jesús, el jove de 22 anys que es va fer passar per metge per treballar a Catalunya, tenia Covid-19

Va prescriure medicaments, va donar altes i va signar certificats de defunció durant la primera onada de la pandèmia

Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra.
El jove va fer-se passar per metge per treballar en diversos centres | ACN

El fals metge que els Mossos d'Esquadra van detenir la primavera passada, durant el marc de la primera onada del coronavirus al món, acusat per suplantar la identitat d'un facultatiu, patia la Covid-19 mentre va mentir sobre la seva professió i treballava amb pacients i persones grans.

Així mateix, l'Audiència de Barcelona ha refutat el recurs que va presentar la defensa de l'home que reclamava la seva posada en llibertat i, així, ha decidit mantenir-lo en prevenció al·legant que existeix risc de fuga i reincidència delictiva.

«Hi ha un intens risc de reiteració delictiva que s'ha de neutralitzar», ha assenyalat el tribunal que ha rebutjat la posada en llibertat de Jesús Giménez Oliva. Cal recordar, a més, que el jove, d'ara 22 anys, va aprofitar la necessitat urgent de personal durant la primera onada de la pandèmia i va aconseguir entrar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i en una llar d'avis de Sanitas a Barcelona. Va prescriure medicaments, va donar altes i va signar certificats de defunció, segons recullen els atestats de la Unitat de Recerca dels Mossos de Martorell.

El jutjat d'instrucció 6 de Martorell l'acusa de múltiples delictes: intrusisme professional, usurpació continuada d'estat civil, falsificació documental, estafa continuada agreujada, desobediència i també un delicte contra la salut pública per l'atenció a pacients coneixent que estava infectat de la Covid-19.

La seva defensa va argumentar per a aconseguir la seva llibertat que té problemes psiquiàtrics i que cuida d'un germà nounat i que, com que les falsificacions són molt fàcils de detectar i ja és una persona coneguda per l'ocorregut, ningú el contractarà.

La reconstrucció dels fets

En concret, el dia 7 d'abril, la responsable de l'Hospital de Martorell va informar la policia catalana que l'individu s'havia ofert per treballar-hi, i que en els filtres de contractació s'havia detectat que no estava ni tan sols col·legiat. D'aquesta manera, l'endemà els Mossos el van arrestar per falsedat documental. La detenció va tenir lloc a la clínica privada i després dels tràmits judicials va ingressar a presó.

Posteriorment, el jutge va autoritzar l'escorcoll del domicili del detingut, on els Mossos van comissar material físic de suplantació d'identitat, i van trobar documentació que va constatar que el jove va treballar en altres institucions.

En aquest sentit, la informació de la Ser apuntava que el jove també s'havia fet passar per metge per col·laborar amb el grup Sanitaris per la República, cosa que va fer durant dos dies fins que va ser descobert.