Xinesos amb màscares per prevenir el coronavirus de Wuhan el 30 de gener de 2020

Difonen un fals missatge sobre la presència de coronavirus a Catalunya

Demanen no comprar en certs supermercats que tindrien proveïdors de països afectats pel virus

Difonen un missatge fals sobre la presència de coronavirus  al Vallès Occidental. L’Ajuntament de Sabadell ha alertat sobre unes cartes falses que han rebut els veïns de dos barris de la ciutat, en concret, el de Torre-romeu i el de la Concòrdia, segons ha publicat ‘Diari de  Sabadell’. En aquest sentit, recorden que no s’ha de fer cas dels rumors sobre el coronavirus, ni fer boicots o discriminacions. A més a més, incideixen en què sempre cal informar-se de l’actualitat per canals oficials.

Una carta d’alerta sobre el coronavirus plena d’errors

La carta està datada del 9 de gener del 2020 i explica al destinatari sobre els perills del coronavirus, els seus símptomes i insta a no consumir productes d’una sèrie de supermercats presents a l’Estat, ja que «treballen amb aquests països per la seva posterior venda», referint-se a la Xina i altres afectats.

Existeixen diversos errors  que alerten el destinatari sobre la seva falsedat. Per una banda, segons expliquen els veïns, el sobre els va arribar completament en blanc, sense segell ni cap element oficial. A més, en llegir la missiva, s’aprecia la mala qualitat de la impressió i «errors o repeticions». Per l’altra, està escrita en nom de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i d’una altra que no existeix, l’Organització Mundial d’Informació al Consumidor (OMIC) que, si de cas, podria ser l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Finalment, a la carta hi apareix mal fotocopiat el segell d’un ministeri espanyol: «Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat». Tanmateix, aquest nom va ser utilitzat pel departament entre els anys 2008 i 2011, durant la darrera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero i actualment el nom oficial és «Ministeri  de Sanitat, Consum i Benestar Social».

També et pot interessar...