Imatge de les flors de l'Ajuntament de Gavà amb la falta d'ortografia a la banda

La falta d'ortografia que s'ha fet viral durant l'ofrena floral de la Diada a Gavà

La banda que vestia les flors que l'alcaldessa del municipi ha dipositat al monument estava escrit 'Ayuntament de Gavà'

La Diada Nacional de Catalunya d'aquest 2021 celebrada aquest dissabte va deixar diverses imatges destacades. Els millers de persones que es van manifestar per la independència als carrers de Barcelona. Els xiulets que alguns van dirigir al president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la marxa. Així com la presència dels presos indultats per primera vegada un 11-S des del 2017.

Però la imatge que s'ha fet viral en aquesta Diada és la falta d'ortografia que en l'acte oficial de celebració de l'11 de Setembre que es va celebrar a Gavà. Les flors de l'Ajuntament de Gavà, que l'alcaldessa del municipi, Gemma Badia, va dipositar al monument dels Màrtirs del Setge de 1714 tenien una greu falta d'ortografia a la banda, on posava 'AYUNTAMENT DE GAVÁ'.

Les xarxes socials aprofiten per carregar contra el PSC

Les fotografies de les flors, amb la falta d'ortografia a la banda, s'han fet virals ràpidament a les xarxes socials, especialment a Twitter. Alguns han aprofitat l'errada per carregar contra el PSC, que governa la ciutat del Baix Llobregat, acusant els socialistes de menystenir el català.

Des d'Esquerra Gavà han aprofitat el fet per carregar contra el govern municipal, assegurant en una piulada que «si tot es fa amb la mateixa cura estem ben arreglats...». Fins i tot, algun usuari ha volgut anar més enllà, modificant una fotografia de la façana de l'Ajuntament de Gavà, amb la mateixa falta d'ortografia. 

L'alcaldessa diu que va ser una errada humana

En aquest sentit, l'alcaldessa del municipi, Gemma Badia, en un comentari a la xarxa social Twitter, ha escrit sobre la falta d'ortografia i l'ha justificat assegurant que «es diu errada humana. La rebem així a darrera hora… Cal fer sang?». La publicació de Badia, però, no ha satisfet els usuaris, que han parlat de «ridícul», «vergonya» o «menysteniment del català».

Alguns usuaris de la xarxa social han contestat a l'alcaldessa, que participava per primera vegada en l'acte com a màxima autoritat de la ciutat, que potser hagués estat millor retirar la banda amb la falta d'ortografia o que si la falta d'ortografia hagués estat en castellà no ho haurien permès.