Les tècniques usades pels lladres per accedir als domicilis cada vegada són més sofisticades. L'objectiu és accedir dins de l'habitatge deixant el menor rastre possible per complicar la identificació dels pispes.
En aquest sentit, la Prefectura Superior de Policia de La Rioja ha llançat un avís que posa en coneixement un nou mètode. Una acció que permet els delinqüents entrar a casa sense forçar el pany.
A primera vista, la porta queda intacta, la qual cosa facilita no deixar cap rastre del delicte. Són ja diversos els casos registrats amb aquesta tècnica que preocupa molt a les autoritats i a la població en general.
El nou mètode dels lladres per entrar a les cases
Una nova alerta policial posa en alerta a tota la ciutadania després de descobrir diversos casos de robatoris a domicilis. Els delinqüents havien accedit fent servir una tècnica fins ara desconeguda que els permetia no forçar el pany.
S'anomena 'impresioning' i gràcies a aquest mètode els lladres poden entrar a les cases sense haver de destrossar la porta. Un clar avantatge per a ells, ja que dificulta la recollida de proves del delicte.
Aquest mateix divendres, la Policia de La Rioja feia públic aquest mètode en una nota de premsa. Segons s'ha pogut esbrinar, els delinqüents col·loquen una làmina d'alumini deformable dins del pany. Una acció que passa desapercebuda per als propietaris de les cases.
La funció d'aquesta làmina és copiar les marques de la clau original per poder obrir la porta. En un moment donat, els lladres recuperen l'alumini i creen una clau mestra capaç d'obrir la porta com la clau original.
D'aquesta manera, accedeixen al domicili sense haver de forçar el pany i, amb això, sense deixar rastre. És una nova modalitat de la coneguda tècnica 'bumping' que permet cometre robatoris amb força en domicilis de forma itinerant».
La diferència entre 'impresioning' i 'bumping'
Tal com expliquen els agents de la Prefectura Superior de Policia de La Rioja, el 'impresioning' es basa a crear un motlle de la clau. «Consisteix bàsicament a introduir unes varetes d'alumini deformables al pany», explica. «Quan l'inquilí introdueix la seva clau, es forma un motlle que es queda dins del pany», afegeixen.
Mitjançant aquest motlle, els delinqüents obtenen una clau mestra que encaixa a la perfecció en el pany. D'aquesta manera, poden entrar sense haver de forçar la porta.
Per altra banda, el conegut com a mètode 'bumping' consisteix a desbloquejar els cilindres del pany colpejant una clau especial amb un objecte. Així fan saltar el mecanisme i accedeixen a l'interior de domicili.
Com saben els lladres si som a casa?
Planejar un robatori en un habitatge requereix un estudi continuat per part dels lladres. Per tenir un 'treball' més segur, han ideat una tècnica que els dona la informació que necessiten sobre l'activitat a la llar.
La Policia Nacional ha explicat la manera que tenen per saber si la porta de la casa en qüestió s'obre o no amb regularitat. Es tracten d'accions que passarien desapercebudes per a la gent normal, però no per a ells.
[Tweet]1436297652841426965[/ tweet]
Una de les tècniques consisteix a posar un palet de fusta recolzat a la porta. Si el bastonet cau, vol dir que la porta s'ha obert. Però si es manté al seu lloc durant un temps, vol dir que no hi ha ningú i que la casa és poc transitada.
Amb el temps, els lladres s'han perfeccionat i han substituït els pals de fusta per fins fils de silicona o cola. Són gairebé invisibles a l'ull humà i podrien ser confosos amb teranyines.