Una infermera amb la vacuna de Pfizer

La farmacèutica BioNTech dispara els beneficis gràcies a la vacuna de Pfizer

L'empresa estudia els beneficis d'una tercera dosi, així com l'administració de la vacuna a nens d'entre 6 mesos i 12 anys

La farmacèutica BioNTech ha disparat els beneficis fins als 3.915 milions d'euros en els primers sis mesos d'aquest any. Tot això, gràcies a la venda de la seva vacuna amb Pfizer contra el coronavirus. Així consta en els resultats publicats per la multinacional aquest dilluns.

Uns resultats que també indiquen que, només en el segon trimestre, entre abril i juny, l'empresa va guanyar 2.787,2 milions d'euros. Les xifres són especialment altes en comparació amb els mateixos períodes de l'any passat.

Entre gener i juny del 2020, BioNTech va tenir unes pèrdues de 141,7 milions d'euros. Pel que fa al segon trimestre d'aquell any van arribar als 88,3 milions. BioNTech aspira a facturar 15.900 MEUR en l'actual any financer amb la venda de 2,2 milions de dosis.

Pfizer i BioNTech superen la xifra de 1.000 milions de dosis venudes

De fet, Pfizer i BioNTech han superat ja la xifra de les 1.000 milions de dosis de vacunes venudes arreu del món. Els 2,2 milions de dosis són les que preveuen subministrar amb els contractes signats actualment.

La farmacèutica apunta que la capacitat de producció de tot l'any 2021 podria arribar als 3.000 milions de dosis. A més a més, podria assolir els 4.000 milions el 2022.

Fins al juny, els ingressos de la farmacèutica han assolit 7.356,9 milions d'euros, molt lluny dels 69,4 milions del mateix període del 2020. En el darrer trimestre, els ingressos van ser de 5.308,5 milions, comparats amb els 41,7 milions d'entre abril i juny de l'any passat.

En el comunicat de resultats, BioNTech també explica els seus estudis oberts amb Pfizer per estudiar l'eficàcia de la vacuna en menors d'entre sis mesos i 12 anys, i en embarassades. També informa que preveu publicar "en les pròximes setmanes" més informació sobre els potencials beneficis d'injectar una tercera dosi de la vacuna.

Anuncien noves investigacions sobre la variant Delta

Així mateix, BioNTech i Pfizer obriran un nou estudi clínic aquest agost. En concret, se centrarà en l'eficàcia d'actualitzar les vacunes perquè puguin combatre millor la variant Delta.

"BioNTech i Pfizer creuen que una tercera dosi té el potencial de preservar els elevats nivells de protecció contra totes les variants, inclosa la Delta", asseguren. Ara bé, les empreses "continuen alerta i estan desenvolupant i testaran clínicament una versió actualitzada de la vacuna contra la Covid-19 dirigida a tota la variant Delta", afirma la companyia.

El 60% de la població espanyola té la pauta de vacunació completada

Sigui com sigui, la campanya de vacunació a Espanya segueix avançant a bon ritme. Aquest dilluns el ministeri de Sanitat ha confirmat que el 70% de la població espanyola compta, almenys, amb una dosi de la vacuna contra la Covid-19. És més, el 60% ja té la pauta completa. 

En aquest sentit, els contagis segueixen baixant, i des de divendres s'han notificat un total de 39.638 positius, a més de 119 defuncions. La incidència acumulada en els darrers 14 dies se situa per sota dels 550 punts, un descens de 42 punts respecte de divendres. 

Tot i això, preocupa encara la situació als hospitals, ja que des de divendres els hospitals de tot l'Estat han sumat 396 ingressos més, amb un total de 10.411 hospitalitzacions. A l'UCI la situació, hi ha en aquests moments 2.031 pacients crítics.