El president Pere Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El Govern anuncia més restriccions a Catalunya a partir de dijous

El Procicat validarà les noves mesures el pròxim dimecres, i entraran en vigor previsiblement l'endemà

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dilluns limitar al 30% l'aforament en recintes esportius a l'exterior amb capacitat per a més de 10.000 persones. A més, aquestes instal·lacions a l'aire lliure hauran d'establir espais sectoritzats -d'un màxim de 3.000 persones per sector- en seients preassignats i només per a públic abonat i local.

Els assistents hauran d'estar asseguts i caldrà garantir una distància interpersonal d'1,5 metres. L'ús de la mascareta serà obligatori durant tot l'esdeveniment esportiu i no es podrà oferir servei de restauració. Les mesures seran validades dimecres pel Procicat i entraran en vigor dijous tan bon punt es publiquin al DOGC.

S'hauran de preveure mesures de circulació dels assistents

A banda, s'hauran de preveure mesures de circulació dels assistents. Es pretén evitar que hi hagi aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència i oferir fluxos de circulació d'entrada, sortida i accés als banys. El desenvolupament de les competicions amb aquestes condicions requerirà la presentació prèvia per part del titular de l'activitat d'una declaració responsable. 

L'haurà de presentar davant el departament de la Presidència, competent en matèria d'esports, a més de comunicar-ho a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui la instal·lació o l'equipament. En aquesta declaració s'informarà de les mesures de sectorització i de les característiques dels controls d'accessos i mobilitat.

Com queden la resta de restriccions a l'esport

En els equipaments a l'aire lliure amb una capacitat inferior a 10.000 persones, la normativa es manté com ara: aforament al 70% i un nombre màxim de 3.000 assistents.

Pel que fa a les instal·lacions en espais tancats, es manté l’aforament al 70% amb un màxim de 1.000 persones. Ara bé, pot ser de 3.000 en el cas d'aquells recintes que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades. Tanmateix, hauran d'aplicar les mesures de control d'aglomeracions indicades a la Resolució SLT/2498/2021, de 29 de juliol.

En aquests casos, el titular de l'activitat també haurà de presentar una declaració responsable al Departament de la Presidència i a l'ajuntament corresponent.

El Govern ha pres la decisió aquest dilluns en el marc de la reunió telemàtica de la Comissió delegada en matèria de Covid-19 encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Hi han participat també el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. També hi han assistit els consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon.

Més hospitalitzacions, però menys crítics aquest dilluns

Més enllà de les restriccions, aquest dilluns el departament de Salut ha confirmat una reducció dels ingressos crítics per Covid-19, però més hospitalitzacions a planta. En concret, el departament encapçalat pel doctor Argimon ha notificat 16 ingressats menys a l'UCI, que sumen un total de 582. 

Ara bé, avui també han ingressat un total de 34 pacients més als hospitals catalans, que sumen 1.972 en total. Pel que fa als contagis, en les últimes 24 hores s'han notificat 1.248 nous positius amb proves PCR o TA. En aquesta darrera setmana, un 10,23% de les proves realitzades han donat positiu.