URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Faurecia, proveïdor de Seat, vol acomiadar 160 treballadors de la seva planta d'Abrera

L'empresa justifica l'ERO per la pèrdua de la fabricació del quadre de comandaments del Seat León i el tancament de Nissan

Vehicle de la marca Seat
Faurecia fabrica a la seva fàbrica d'Abrera components per a diversos models que es produeixen a la factoria de Seat a Martorell. | Europa Press

Faurecia Interior Systems, companyia dedicada a la fabricació de recanvis per a automòbils, iniciarà la setmana vinent amb el comitè d'empresa les negociacions per aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà inicialment a 160 dels 308 treballadors de la planta d'Abrera, a la comarca del Baix Llobregat. Segons fonts sindicals, l'empresa justifica la mesura per la pèrdua de la fabricació del quadre de comandaments del Seat León i, en menor mesura, pel tancament de la planta de Nissan a la Zona Franca.

CCOO, que qualifica l'ERO de «desproporcionat», assegura que si la companyia no varia la seva postura, convocaran una vaga general que posaria en perill la producció de la planta de Seat a Martorell, per a qui fabriquen peces de models com l'Arona o l'Ibiza. Els responsables sindicals asseguren que afronten les negociacions de l'ERO que començaran el dia 27 d'octubre a les 12 del migdia amb l'objectiu de reduir el nombre d'acomiadaments, que veuen «irreal», i «blindar» els drets i el futur dels treballadors que no siguin inclosos a l'expedient.

Set anys de reduccions salarials per garantir el futur de l'empresa

En declaracions a l'ACN, Verónica Amaya, de la secció sindical de CCOO a Faurecia, denuncia que l'ERO «és una forma curiosa» d'agrair els esforços que la plantilla ha fet en els darrers set anys en forma de reduccions salarials per garantir el futur de l'empresa. A l'espera de seure a la taula de negociacions, els sindicats avancen «mesures de força» si l'empresa no escolta les seves reivindicacions. En aquest sentit, recorden que si aturen la producció empreses com Seat no podran treballar i que això la direcció ho ha de tenir present perquè cadascú ha de defensar els seus interessos.

Les negociacions de l'ERO començaran gairebé un any després de l'incendi que va afectar la secció de pintura de la planta de Faurecia a Abrera el mes de novembre de 2019 i que va obligar a aturar la producció de Seat a Martorell durant gairebé una setmana.


Comentaris

envia el comentari