Ampolles d'alcohol a terra al passeig de davant de la platja del Bogatell

Condemnen els aldarulls en els botellots de la Mercè: «cronificats i descontrolats»

La patronal insisteix en «accelerar» l'obertura de l'oci nocturn abans del 15 d'octubre per evitar les festes il·legals

Barcelona no guardarà bon record de la Mercè d'aquest 2021. Una festivitat que ha estat marcada per les nits i matinades d'aldarulls i botellots arreu del front marítim de la ciutat. Uns fets, condemnats per la Fecasarm pel mal que han fet.

«Els macrobotellots estan cronificats i descontrolats. Ja fa temps que venim advertint que això passaria i és inadmissible», ha assenyalat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas. A més, considera «evident» que els macrobotellots continuen a la seva màxima expressió pel tancament dels locals d'oci nocturn a Catalunya.

Accelerar la reobertura de l'oci nocturn

Les festes il·legals multitudinàries a la via pública que, segons la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals, s'evitarien amb l'obertura de l'oci nocturn. Tot i que ara és obert fins a les tres de la matinada, s'ha «d'accelerar», perquè no hi hagi més macrobotellots arreu de Catalunya.

«Els botellots degeneren en problemes d'ordre públic molt greus, amb agressions, saquejos i actes vandàlics, com està succeint ara a Barcelona per la Mercè, però que ja havia passat a les festes de Gràcia, Sants o al macrobotellot de la UAB», ha recordat Boadas.

«Per tant, demanem a Salut que acceleri els tràmits per evitar més episodis de botellots en els propers caps de setmana. Això és intolerable», ha recalcat el secretari general de la Fecasarm, que apunta igualment que costarà molt erradicar els botellots.

«Trigarem molts anys a poder-los revertir. La gent jove ja s'ha acostumat a fer la festa al carrer, a la via pública», ha conclòs Boadas.
 

Destrosses en els últims botellots de la Mercè

El front marítim de Barcelona vivia un macrobotellot durant la nit de dissabte i matinada de diumenge. Una festa il·legal que ha deixat un rastre evident de destrosses, brutícia, motos cremades i vidres trencats. 

Els serveis de neteja intentaven treure la brossa i alguns veïns i curiosos que passejaven per la zona se sorprenien de l'abast dels danys que havia patit la zona pel macrobotellot.

Els responsables d'alguns dels establiments saquejats o amb vidres trencats, com Ca la Nuri o l'Escamarlà, feien balanç dels danys i netejaven després d'uns aldarulls que, admeten, no havien vist mai abans.

Els Mossos han fet una trentena de detinguts, alguns 'in situ' mentre robaven als establiments, durant una nit en què milers de persones han sortit de festa a la platja pel tancament de la zona de Maria Cristina.