Jaime i Diego, pilot i copilot morts en un ral·li a Astúries

Jaume i Diego, el pilot i copilot morts ahir en un ral·li a Espanya

Els dos competien per primera vegada en la prova asturiana on van perdre la vida

Aquest dissabte va tenir lloc una d'aquestes fatalitats que mai volen que passin els aficionats a un esport tan perillós com són els ral·lis. Un pilot i un copilot espanyols perdien la vida després de patir un accident mentre disputaven una prova a Astúries. Les víctimes van ser Jaime Gil, de 39 anys, i Diego Calvo, de 30 anys.

La notícia de la seva defunció ha deixat commocionat a tothom del món del motor del nostre país, sobretot al dels ral·lis. I és que sempre és molt dur haver d'acomiadar a dues persones tan joves després de morir fent allò que més els apassionava. Ha estat un cap de setmana tràgic, també amb la mort del jove pilot de motos Dean Berta de 15 anys.

Jaime i Diego estaven competint aquest cap de setmana, al costat de molts altres cotxes en el Rally Villa de Llanes. Ells dos participaven en la 'monomarca' Copa Marbella, on només participaven models d'aquest icònic cotxe de Seat. Com havien fet en les altres dues proves anteriors, s'havien desplaçat a Astúries amb la intenció d'aconseguir el millor resultat possible.

La seva defunció ha suposat un dur cop per al món dels ral·lis al nostre país. I és que encara que no van ser uns pilots dels més veterans, sí que eren molt estimats i respectats entre els aficionats i els seus companys.

El més novell dels dos difunts era precisament el major dels dos. El càntabre Jaime Gil a penes disputava, en aquesta prova asturiana, el seu sisè ral·li al volant, segons recollia 'El Comercio'. En aquesta ocasió ho feia sota els colors de l'Escuderia 'La Trazada Sport'.

El seu debut es va produir l'any 2019 en el Rallysprint de Miengo. Aquest mateix any, va començar a tenir a la seva dreta com a copilot a Diego. Els dos van debutar el seu primer ral·li junts en el Rallysprint de Cóbreces.

La pandèmia va suposar una aturada per a Jaime, que no va córrer en tot l'any 2020. Va estar centrat en la gestió del seu estanc, 'Estanco Jaime', de la localitat de Guriezo. Sí que va disputar Diego Calvo una prova, el Ral·li de Zamudio amb Francisco Javier Dávila, muntat en un Talbot Sunbeam Lotus.

Diego, com dèiem, malgrat ser més jove que el seu pilot tenia una mica més d'experiència en la carretera. Abans de coincidir amb Jaime, havia estat copilot per a Joseba Calera en algunes proves càntabres. Tenia unes 20 proves a la seva esquena després del seu debut com a copilot de Juan Manuel Rey en el Rallysprint Buelna-Cieza del 2018.

Aquesta temporada havia començat molt bé per a aquesta parella. Després de la disputa del Ral·li de Guriezo i el Rallysprint de Cartes, eren tercers de la general amb 75 punts.

El brutal accident que es va emportar la vida de Jaime i Diego

La mort de Jaime i Diego es va produir quan estaven en plena disputa de la 44 edició del Rally Villa de Llanes. Aquests es trobaven en un tram de descens, concretament el de L'Altu del Fitu. Era la segona vegada que feien aquest tram i només quedaven tres especials per a la conclusió de la prova.

En les imatges de l'accident es pot veure com el seu Seat Marbella patina per les rodes posteriors després d'una corba. Això fa que Jaime perdi el control del seu cotxe i acabin xocant violentament contra un pont de pedra.

Les autoritats estan intentant investigar quines van poder ser les causes de l'accident. Un comissari de ral·lis explicava a 'La Voz de Asturias' que «amb les barres antibolcada en bon estat, els cinturons de seguretat perfectament ancorats i en bon ús, aparentment l'impacte no sembla tan fort com perquè perdessin la vida els dos integrants de l'equip». Per a ell, va haver-hi molta «mala sort».