El pilot català Dean Berta Viñales

Mor el pilot català Dean Berta amb 15 anys després d'una caiguda al circuit de Jerez

El pilot, cosí de Maverick Viñales, ha mort després d'un greu accident en una cursa de Supersport300

El pilot gironí Dean Berta Viñales, de 15 anys i que va néixer a Palau-saverdera —a la comarca de l'Alt Empordà— ha mort durant el matí d'aquest dissabte després de patir un greu accident en el circuit de Jerez. Ha estat durant una carrera de Supersport300, la categoria en la qual competeix.

El jove, cosí del també pilot Maverick Viñales, va estar implicat en un greu incident amb diversos pilots més. Va succeir tot a la corba 1 del circuit, quan quedaven poques voltes per acabar.

Durant la carrera es va produir una caiguda múltiple, en aquesta van estar implicats també Alejandro Carrió, Daniel Mogeda, Harry Khouri i Yeray Ruiz.

Per desgràcia, sembla Dean Berta ha estat el més afectat de tots els pilots. Després de comprovar-se la duresa de la caiguda dels pilots i el mal estat del jove, es va alertar als serveis especialitzats immediatament.

Així doncs, fins a la pista es van traslladar d'urgència els efectius, que van portar al noi fins a un helicòpter. En ell ha estat portat fins a l'hospital de Sevilla per a poder ser tractat.

Pel que sembla, el jove havia patit greus lesions ocasionades pels impactes en la moto. Els serveis mèdics van informar que patia greus lesions al tòrax i al cap.

Malgrat això, el noi va ser traslladat encara amb vida fins a l'hospital, i van lluitar per la seva vida fins a l'últim moment. No obstant això, la gravetat que presentava no li va permetre salvar-se.

Al cap de poques hores s'ha anunciat la trista notícia de la seva defunció. «Ens entristeix profundament informar la pèrdua de Dean Berta Viñales». Així ho ha comunicat l'organització de la carrera.

Això després d'haver informat poc abans que l'activitat en aquest mateix circuit quedava cancel·lada durant tot el dia. «Després d'un incident en la carrera 1 del WorldSSP300 en el qual es va veure involucrat el #25 Dean Berta Viñales, la resta de l'activitat en pista el dissabte ha estat cancel·lada».

Així doncs, des de l'organització han informat de la defunció del noi, mostrant el seu pesar pel succeït en el mateix missatge.

«La família del WorldSBK envia amor a la seva família, éssers estimats i el seu equip. Trobarem a faltar enormement la seva personalitat, entusiasme i compromís. Tothom de les carreres de motos et trobarà a faltar, Dean. Viatja en pau», han acabat el missatge.

Dean Berta acabava de debutar en el Mundial de Superbikes

Dean Berta Viñales estava disputant avui la seva primera carrera en el Mundial de Superbikes, en la categoria WorldSSP 300. Ho feia formant part del Team Viñales, que patrocina el seu cosí.

En el mateix comunicat emès per WorldSBK han volgut destacar la bona trajectòria que estava portant el pilot. «Berta Viñales estava gaudint d'una ratxa recent de bones actuacions en la seva temporada com a debutant en el Campionat del Món FIM Supersport 300».

«Havia aconseguit un quart lloc en la Carrera 2 de Magny-Cours i continuat després amb un sisè lloc en la Carrera 2 de Barcelona-Catalunya, després d'haver establert la volta més ràpida en la Carrera 1», han afegit també.

En el mateix comunicat s'ha explicat com ha succeït l'accident del jove. «Berta Viñales s'ha vist involucrat en una caiguda amb diversos pilots en la corba 1, i la carrera ha estat immediatament interrompuda amb la bandera vermella».

«El pilot ha patit greus lesions al cap i el tòrax. Els vehicles mèdics han arribat al punt de l'accident immediatament i han atès a peu de pista al motociclista abans de traslladar-lo al Centre Mèdic del circuit», s'ha especificat també.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.