Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà d'una cambrera netejant una taula d'una terrassa del bar Las Euras a la plaça de la Vila de Gràcia

Fecasarm considera «ridícula» l'ampliació d'horaris aprovada pel Procicat

L'entitat demana a la Generalitat que busqui mesures no tan restrictives però més eficaces

Pla mitjà d'una cambrera netejant una taula d'una terrassa del bar Las Euras a la plaça de la Vila de Gràcia
Fecasarm considera «ridícula» l'ampliació d'horaris aprovada pel Procicat | ACN

La Federació d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha considerat «ridícula i del tot insuficient» l'ampliació d'horaris d'una hora més al matí i una més a la tarda que ha aprovat aquest dijous el Procicat a proposta del Govern, en el marc de les restriccions al sector imposades per la pandèmia de la covid-19. L'associació ho ha manifestat a través d'un comunicat publicat a Twitter.

L'entitat segueix reclamant que els locals puguin obrir a la nit per fer sopars «com a mínim» entre les vuit del vespre i dos quarts d'onze de la nit, amb l'objectiu d'ampliar-la més endavant fins a les onze o les dotze de la nit, especialment els caps de setmana.

Consideren que les restriccions fomenten les «festes il·legals»

Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm, ha atribuït l'augment de contagis dels darrers mesos «a les restriccions imposades a la restauració» ja que «clarament han fomentat les trobades de familiars i amics» i festes «il·legals» en espais «inadequats i sense mesures sanitàries ni de seguretat».

En aquest sentit, Boadas ha recordat que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, entre el 70 i el 81,5% dels contagis i brots provinents de l'àmbit social es produeixen en reunions de familiars i amics, «mentre que la restauració ha aportat un 3'5%» de les infeccions.

Demanen mesures «no tan restrictives i més eficaces»

D'altra banda, Fecasarm recorda que hi ha dues interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què es posa en qüestió l'estratègia de les franges horàries perquè «el virus no es transmet més en unes hores determinades que en unes altres», i en què s'obliga el Govern a buscar «noves i millores mesures» en l'àmbit de les restriccions.

És per això que l'entitat demana a la Generalitat que busqui mesures «no tan restrictives i més eficaces» com ara tests previs, aparells de desinfecció de l'aire, registres d'assistents o mascareta obligatòria quan no s'estigui menjant o bevent.

Canvis en les mesures a Catalunya a partir d'aquest dilluns

Aquest migdia, el Procicat ha fet públiques les noves mesures que entraran en vigor a Catalunya a partir d'aquest dilluns, 8 de febrer. En una compareixença, s'ha fet saber que, en l'àmbit de la restauració, s'afegeix una ampliació de dues hores en l'obertura, una per cada franja horària vigents per a esmorzar i dinar. 

Així, l'horari permès perquè els bars puguin obrir serà entre les 7.30 hores i les 10.30 hores, i entre les 13.00 hores i les 16.30 hores.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]