YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Fecasarm i el Gremi de Restauració de Barcelona demanen millores al sector per a Nadal

Entre aquestes mesures, insten al Govern a augmentar la quantitat de persones reunides als bars i restaurants per tal d'evitar les festes privades

Pla obert d'una terrassa de Lleida amb pocs clients pel fred
El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat ampliar l'aforament a bars i restaurants entre persones reunides | Catalunyadiari.cat

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha instat al Procicat a rectificar les mesures adoptades de cara a les celebracions de Nadal, i lamenta que, mentre en els bars i restaurants podran ser sis comensals, en els domicilis podran trobar-se fins a deu persones.

«Es tracta d'una diferenciació arbitrària sense base científica», ha dit en un comunicat, en el qual ha assenyalat que, segons el Ministeri de Sanitat, la restauració és l'origen del 0,41% dels nous contagis, mentre que el 21,25% es produeixen en reunions familiars i amb amics.

Pallarols ha dit que, amb les xifres a la mà, és «incomprensible» que el Govern prioritzi les trobades en els domicilis i no en els restaurants, i ha advertit que el volum de desplaçaments durant el pont de la Puríssima pot repetir-se per les festes de Nadal.

«Si es tracta de respectar la distància de seguretat, el menjador d'un restaurant sempre serà més idoni», i ha assenyalat a la Generalitat de voler perjudicar el sector, en lloc de protegir el teixit empresarial i les ocupacions, segons ell.

Ha criticat que el Govern criminalitza la restauració i la vol fer responsable de l'increment de contagis: «Sembla que es vulgui construir un discurs per a justificar fer un pas enrere en lloc d'estabilitzar el funcionament de la restauració», ha conclòs.

Fecasarm demana al Govern que reobri els locals d'oci nocturn

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha instat a la Generalitat que s'ampliï els horaris i oferta d'activitats, com la reobertura dels locals d'oci nocturn, i que es puguin equiparar als cafès, bars i restaurants amb taules i cadires com fan en altres comunitats autònomes, han informat en un comunicat aquest dijous.

En un escrit remès al secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, l'agrupació considera «vital» la reactivació del sector, encara que es faci de manera provisional en format restauració, perquè, al seu judici, la majoria d'empreses del sector no podran sobreviure donada la falta d'ajudes proporcionades.

A més, han considerat que s'haurien d'ampliar els horaris fins a les 00.00 hores els caps de setmana per a impedir que les trobades i festes il·legals vagin en augment, i han defensat que «és molt millor que la gent es concentri en espais legals i controlats».

«La nostra bústia de denúncies està experimentant un repunt important en els últims dies. S'acosten dates especials i la gent quedarà per a anar a sopar i de festa costi el que costi, per la qual cosa no podem permetre que les restriccions horàries desproporcionades i la falta d'oferta legal provoqui que es dispari l'oferta il·legal», ha explicat el secretari general de Fecasarm, Joaquin Boadas.

La federació també ha proposat al secretari de Salut que s'apliquin «les noves tecnologies» per a poder dur a terme més proves pilot i la possibilitat d'utilitzar aplicacions com 'LibertyPAss', que permet a l'usuari, a través d'un test ràpid d'antígens realitzat en un centre mèdic i enllaçat a un codi QR personal, la possibilitat de poder accedir durant 72 hores a diferents establiments col·laboradors de l'aplicació de manera segura.


Comentaris

envia el comentari