Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una noia subjectant una cervesa en una barra a Reus, al Baix Camp

La restauració i l'oci nocturn, indignats amb les restriccions: «Ens sentim traïts»

Fecasarm lamenta el «tancament encobert» de l'oci nocturn i ho titlla «d'error capital»

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha lamentat aquest dilluns que tancar l'oci nocturn a dos quarts d'una de la matinada és «clarament un tancament encobert» i «una mesura de cara a la galeria totalment ineficaç». 

En declaracions a l'ACN, Boadas ha assegurat a la patronal se senten «totalment traïts» amb el Departament de Salut amb qui ha dit que estava negociant la implantació d'un sistema de testos previs i un QR per accedir als locals d'oci nocturn i que ara «de cop i volta» s'ha optat per un tancament horari passada la mitjanit. 

«És un error capital», ha comentat. Per Boadas, el Govern hauria de veure els negocis de l'oci nocturn com uns «aliats estratègics» i no com «un problema».

Pel secretari general de la patronal, la mesura per la qual ha optat la Generalitat estan «lluny de ser eficaces» i pronostica que abocarà molts ciutadans al carrer, a les platges i a festes en domicilis particulars «sense cap mena de seguretat». En aquest sentit, també ha augurat que això farà que les dades epidemiològiques «empitjorin més».

Les mesures també perjudicaran la restauració

«No podem seguir improvisant», ha continuat el secretari general de Fecasarm en declaracions a l'ACN. «Fa 20 dies que estàvem reobrint les activitats i 20 dies després totes tancades», ha criticat Joaquim Boadas.

També considera que la mesura de tancar a dos quarts d'una de la matinada perjudicarà la restauració. «Perdre mitja hora d'activitat és molt important», ha advertit.

Aquesta tarda, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha avançat la intenció del Govern de limitar les trobades a 10 persones, mesura que fins ara era una recomanació, i farà tancar tota classe d'activitats a les 00.30 hores, ja siguin bars, restaurants, cinemes, teatres o l'oci nocturn a l'exterior, encara obert. 

La intenció del Govern és que les noves restriccions entrin en vigor de seguida que les publiqui el DOGC, però primer caldrà que el TSJC avali les reunions de 10 persones. En la roda de premsa, també hi han participat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]