Pla general d'una discoteca de Barcelona, al Paral·lel, el 15 d'abril del 2021

A la desesperada: Contundent decisió de l'oci nocturn per poder reobrir ja

Fecasarm reclama al TSJC la reobertura immediata de discoteques, sales de festes, bars musicals i karaokes a Catalunya

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reclama la reobertura immediata discoteques, sales de ball, de festes amb espectacle, bars musicals o karaokes, que fa més d'un any que es troben amb la persiana abaixada per les restriccions per combatre la covid. 

La patronal considera que les restriccions no es poden mantenir en la situació epidemiològica actual que té Catalunya. L'alt tribunal català ja va acceptar un recurs de Fecasarm la setmana passada que autoritzava bars i restaurants a obrir fins a les dotze de la nit amb un aforament del 50%, per sobre del llindar marcat pel Govern.

Demanen mesures cautelars urgentíssimes

La patronal insisteix que no té cap mena de sentit mantenir les sales tancades 'sine die' i més quan la situació sanitària ha canviat radicalment des del mes d'agost de l'any passat i «les proves pilot han demostrat l'eficàcia dels tests previs per accedir sense necessitat de guardar distància de seguretat».

Fecasarm demana al tribunal que adopti mesures cautelars urgentíssimes tenint en compte els «greus perjudicis» que estan patint els locals d'oci nocturn després d'arrossegar entre 10 i 14 mesos tancats.

L'organització també va presentar un recurs al TSJC que reclama que les sales de concert puguin servir consumicions i tenir el públic dempeus, així com l'ampliació horària de les activitats de restauració fins a la una de la matinada.

Vergés diu que l'oci nocturn podria reobrir «a les portes d'estiu»

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha afirmat que l'oci nocturn podria reobrir «a les portes de l'estiu» i ha afegit que és «ben probable» que pugui ser per Sant Joan. En una entrevista a RAC1, Vergés ha expressat respecte per les persones que hauran de prendre la decisió, però ha afegit que coneix el que ja s'ha treballat amb el futur conseller Josep Maria Argimon.

La consellera en funcions ha afirmat que la revetlla de Sant Joan «la gent la farà» i per això veu amb bons ulls que hi hagi «maneres diferents» de poder celebrar-la, d'una manera més regulada i que atorgui «facilitat» al Departament d'Interior. Ha alertat però que haurà de ser «amb mesures» i sent conscient que la pandèmia de la covid-19 no ha acabat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.