La Federació de Voleibol inscriu a la Laia amb el seu equip a la Copa d'Espanya

El president de l'organisme, Agustín Martín, planteja interposar una denúncia per difamació al Club d'Esplugues si no es disculpen

Club Volei Esplugues
La Federació de Voleibol inscriu a la Laia amb el seu equip a la Copa d'Espanya | Twitter (@silviapicas)

La Federació de Voleibol ha inscrit a la Copa d'Espanya de Guadalajara a la jugadora del Club Esplugues que va protagonitzar la polèmica #LaiaJuega. L'equip infantil del club va denunciar la Federació de Voleibol per no permetre jugar a la competició a la Laia, una jugadora cadet amb Síndrome de Down.

La Federació no permetia la inscripció de la Laia per la seva edat

La Laia no va poder obtenir el permís per participar en la Copa perquè és un any més gran que la resta de l'equip i pertany a una categoria superior. Ara, la Federació ha permès la inscripció de la nena, encara que el conflicte entre les entitats no ha acabat.

El president de la Real Federación Española de Voleibol (RFEVB), Agustín Martín, ha declarat que «des del club van trucar la federació per saber si una nena d'una categoria podia jugar un torneig en una categoria diferent i es va respondre que no». Martin exposa que el problema era l'edat i que «van començar a dir que 'la federació impedia jugar la Copa a una nena amb síndrome de Down'».

El president de la Federació acusa el club espluguí de difamació

Des del club, es defensa que la Laia jugui en un equip que no li correspon per edat perquè, segons els psicòlegs, la seva edat madurativa correspon a la de les companyes d'equip i jugar amb cadets seria un sobreesforç per a ella. Però la federació assegura que en cap moment van prohibir jugar a la Laia per la seva condició, sinó que ho van fer per l'edat.

Així, la Federació manté que «la directiva d'Esplugues va faltar a la veritat perquè va dir que la nena no jugava per tenir síndrome de Down i no per tenir una edat superior a la permesa». Martín assegura que es va estudiar la possibilitat de presentar «accions judicials» contra el club espluguí per difamació.

El club es va fer ressò del 'Cas Laia' abans de fer la petició formal per escrit

La junta directiva de la Federació va acceptar la petició d'excepcionalitat i va inscriure la Laia amb el seu equip a la competició. Però abans d'això, el Club Voleibol Esplugues, presidit per Alex Gusano, va fer una consulta telefònica per saber si la jugadora podia participar tot i pertànyer a una altra categoria per edat. Davant la negativa, van denunciar el cas per xarxes socials amb el hashtag #LaiaJuega i no va ser fins vuit dies després que no van fer la petició per escrit.

Jugadores de voleibol
El club i la Federació tenen visions diferents sobre la inclusió | Cedida

La petició escrita va ser acceptada per la comissió executiva i aprovada per la junta de la Federació el dissabte passat. Martín explica que «es va demanar que fessin una sol·licitud. No hi havia 'Cas Laia' fins que van fer la petició formal. Des d'aquell moment sí que hi ha 'Cas Laia'».

De totes maneres, el club espluguí considera que, per a garantir la inclusió, s'hauria de permetre que la Laia jugués en una categoria diferent sense ser una excepció. La Federació, en canvi, considera que la inclusió és que la Laia jugués «amb companyes de la seva edat però amb normes adaptades».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari