Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fotografía de una mano con un teléfono móvil

'Feed fatigue', la nova malaltia que potser pateixes i no ho saps

Cada vegada hi ha més persones afectades

Mòbil
Cada vegada hi ha més persones afectades | El Androide Libre

Un nou concepte ha inundat les xarxes socials: la 'feed fatigue'. És del que més es parla ara mateix i t'expliquem per què. La por que teníem a les noves tecnologies s'ha transformat en la por a no tenir-les. Estem en una època en què vivim a través de la pantalla dels nostres telèfons mòbils, ordinadors i les nostres tauletes electròniques.

Actualment, tot aquell que tingui accés a  internet té l'oportunitat de, mitjançant l'ús de les  xarxes socials, donar la seva opinió sobre pràcticament tot i crear un contingut que es pugui fer popular i fins i tot viral.

A més, també som receptors d'una gran quantitat informació que ens arriba de diferents mitjans, cosa que pot fer que t'arribis a sentir aclaparat o que comencis a rebutjar tot el que vegis en aquests canals i que comencis a sentir 'feed fatigue' (fatiga del mur), com el portal 'Technopedia' ha anomenat aquest estat.

Què és exactament la 'feed fatigue'?

Les sensacions que pot ser que estiguis experimentat a causa de la saturació de dades poden fer que vulguis desconnectar temporalment o permanentment de les xarxes socials i, en casos molt extrems, que arribis a odiar-les. Això seria exactament l'anomenada 'feed fatigue'.

Per això, molts usuaris estan decidint deixar de veure les xarxes socials tan sovint i deixar-les de banda quan se senten aclaparats, o fins i tot desinstal·lar-les.

El recent confinament  ha incrementat les nostres hores davant dels dispositius intel·ligents, per això ha augmentat el nombre de persones que es troben en aquesta situació. Pot donar-se en altres condicions semblants, com poden ser les vacances, les reunions amb la família o moments de gran avorriment, que s'intenten passar amb aquest tipus de distraccions.

En aquestes plataformes, la gent sol penjar les seves millors cares i se sol presumir d'una bona vida. Això és precisament el que pot generar la sensació de  fatiga de mur, atès que, en alguns casos, veure la  felicitat 'maquillada' dels altres pot crear-nos inseguretats, enveges, curiositat excessiva o angoixa.

La nostra recomanació

En cas que t'hagis sentit identificat amb els factors mencionats, et recomanem que desconnectis de les xarxes socials,  eliminant-les de la teva rutina diària. Visita-les només de forma esporàdica i això farà que no estiguis tan saturat i que, per tant, no et pugui arribar a aclaparar el fet de connectar-te a aquest tipus de plataformes.

D'altra banda, en cas que sigui l'aparent 'felicitat' de la resta d'usuaris el que t'avorreix, et recomanem que reflexionis sobre per què tens aquesta sensació. Pensa també que moltes persones posen un  filtre entre la seva vida i internet, de manera que a les seves xarxes només plasmen el més positiu. La clau està a no comparar la teva vida amb les que veus publicades.