Fernando Alonso con gorra y anorak

Fernando Alonso perd mig milió d'euros i encara pot estar content

El pilot no ha deixat de perdre diners des que va llançar al mercat la seva pròpia firma de roba esportiva

Fa tres anys que Fernando Alonso va posar en marxa la seva pròpia marca de roba esportiva i complements. No obstant això, el seu negoci no està funcionant com li hauria agradat.

El 2018 va tancar l'any amb una despesa de 760.000 euros, mentre que en l'exercici de 2019, que acaba de sortir a la llum, ha perdut 574.000 euros, tot i que és una quantitat inferior que l'any anterior, encara segueix sent elevada. Només ha aconseguit millorar en un 25%.

El pilot va fundar Kimoa a principis de 2017 acompanyat de la consultora KPMG en els seus primers passos. La seva intenció era competir al sector de la moda californiana i des que van començar el projecte van buscar una distribució internacional.

És precisament aquesta aposta d'expandir la seva marca fora d'Espanya la principal causa que les pèrdues de diners dels primers anys estiguin sent tan elevades. Tot i que són els diners de Fernando Alonso el que està invertit en aquest projecte, els que donen la cara són Luis García Abad, la seva mà dreta, i Alberto Fernández Albilares, un amic de la infància.

Fernando Alonso, la cara principal de la marca

Des que va llançar aquest projecte, el pilot només llueix peces de la seva signatura i ell s'ha convertit en el model principal de Kimoa. Dessuadores, gorres, samarretes, motxilla i ulleres de sol s'han convertit en les úniques peces a promocionar per l'asturià.

D'aquesta manera, Alonso aprofita les seves pròpies competicions per mostrar la seva marca. No importa el lloc en el qual competeixi, ell sempre porta una gorra de la seva signatura. I no és l'únic que les porta, alguns companys seus també ho fan.

Albert Llovera, Cristina Guitérrez o el seu copilot, Marc Coma, són algunes de les cares reconegudes que també han fet servir les peces de Fernando Alonso. Les peces es poden adquirir principalment a través de la plataforma pròpia de Kimoa d'ecommerce, però també es poden trobar en algunes botigues multimarca com El Corte Inglés.

Encara que la companyia a poc a poc va reduint les seves pèrdues, que han evolucionat dels 1,1 milions de 2017 al mig milió el 2019, encara segueix sense ser rendible. És per aquesta raó, que ara Kimoa ha anunciat que també es podran comprar les peces de la firma a través d'Amazon.

A favor del medi ambient

L'última col·lecció que han tret al mercat està en harmonia amb la lluita a favor del medi ambient. S'han triat materials reciclats, com el polièster, procedents del reciclatge d'ampolles per realitzar les peces, la muntura de les ulleres es fabrica en bio-acetat, a partir de cotó, sempre orgànic. I fins i tot han llançat una edició limitada en col·laboració Mission Blue, l'organització de l'oceanògrafa Sylvia Earle.