IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Fernando Simón assenyala l'error que ha fet el govern amb la desescalada

L'avanç en les successives fases dependrà dels territoris

Simón no s'ha atrevit a concretar una data sobre la desescalada asimètrica | España Diario.net

Segons Fernando Simón, «no és prudent ni sensat» donar dates precises de l'inici de les diferents fases de desescalada que planeja el govern pel que fa a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Així, el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, no ha indicat cap dada concreta, com sí que ho va fer durant la roda de premsa d'aquest dimarts el president Pedro Sánchez, ja que segons Simón «les forquilles de les dates són molt àmplies».

Simón ha afirmat, després d'una reunió amb el Comitè Tècnic de Gestió del coronavirus, que «no hi ha dates exactes» pel que fa a les fases de la desescalada. Ha assenyalat que l'avanç en les successives fases dependrà dels territoris, ja que l'afecció de virus «és diferent» en el total de les comunitats autònomes. Arran d'això, ha manifestat que no es pot dependre d'un calendari previ.

«Cal valorar la informació en cada moment»

«Donar dates concretes des del punt de vista dels tècnics que hem participat en aquest document no seria prudent ni sensat. Cal valorar la situació en cada moment i prendre les decisions a mesura que va canviant», ha dit.

Segons ha afirmat Fernando Simón, «la gran majoria del territori espanyol està ara mateix en la fase 0», afegint que «el més prudent» és no donar dates, ja que «per molt que tinguem documents previs cal adaptar la informació» a la situació de cada territori o, en aquest cas, a la situació de cada província.

Sobre l'avanç entre les diferents fases, Simón ha recalcat que les màximes que s'han de complir és que la transmissió entre habitants estigui per sota d'u i que la capacitat dels centres sanitaris de la zona puguin donar resposta efectiva a un hipotètic repunt de casos.

No seran els únics criteris que es tinguin en compte. Ha afegit que «si es poden tenir els mecanismes per garantir que les mesures de control es compleixen o que els sistemes d'informació tinguin la qualitat adequada». «Hem de fer una valoració conjunta. Seria temerari plantejar un únic indicador amb un únic llindar. Estem establint la relació que ha de donar-se entre aquests llindars», ha afirmat.

El director no s'ha atrevit a dir quines seran les províncies o comunitats que podran assumir la desescalada asimètrica el pròxim 11 de maig, ja que no totes ho faran.

Pel que fa a quantes persones seran considerades com a grup, Simó ha explicat que: «No ho puc dir, però el que sí que puc és dir-los que com millor apliquem les mesures que redueixen el risc de transmissió individual, millor i més ràpid podrem passar d'una fase a una altra».

Tampoc ha volgut especificar què es considera com «persones grans». «La letalitat a partir de 70 i 80 és alta. No sé com quedarà encara el document final de mobilitat, però es considera tota la informació estadística que tenim sobre grups vulnerables», prosseguia. Per finalitzar dient que: «El comportament de tota la població és clau».


Comentaris

envia el comentari