Vols anar ja a la perruqueria? El gran problema que té ara Espanya

Les propietàries de salons de bellesa desconeixen la limitació de l'aforament i critiquen que la informació és ambigua

Primer pla de dues dones a la perruqueria
Les perruqueries es queixen de la manca de temps per preparar les mesures de protecció | Cedida

En l'anomenada Fase 0 del pla de desescalada, la fase de preparació, està contemplada l'obertura amb limitacions dels comerços i en ells s'inclou un dels negocis més enyorats des de l'inici de l'estat d'alarma: les perruqueries. El proper 4 de maig podran obrir les perruqueries, encara que accedir-hi no serà tan fàcil com es podria esperar.

I és que la condició que posa el govern per a la reobertura de les perruqueries és que l'atenció a client sigui de forma individual i amb cita prèvia, i davant el molt sol·licitades que van les perruqueries, es presenta un problema que complicarà l'accés al servei: overbooking, és a dir, les quilomètriques llistes d'espera que hi ha en moltes perruqueries.

Es veuen desbordades

Els primers que s'han vist desbordats són els propietaris i propietàries de perruqueries que asseguren estar desbordats perquè estan rebent una allau de sol·licituds però necessiten més informació sobre, per exemple, el límit d'aforament. Ara, amb cinc dies per davant i desenes de milers de trucades, es preparen per obrir les portes.

Les propietàries de perruqueries i centres de bellesa critiquen que la informació és escassa i ambigua i això els posa en dificultats a l'hora de treballar. Quantes clientes poden tenir alhora dins de la botiga? Una? ¿Tantes com llocs hi hagi? ¿Cal deixar butaques buits entre clientes? Tots aquests dubtes són ara fonamentals per a aquest negoci.

L'únic que estableix el pla de transició fins ara és que a partir del 4 de maig podran obrir els establiments amb cita prèvia per a l'atenció individual dels clients, i que hauran de comptar amb taulell, mampara, o quan això no sigui possible, garantir el màxim de protecció individual.

La incertesa plana principalment sobre aquesta fase de preparació, perquè de cara a la Fase 1 prevista per l'11 de maig si s'especifica que es permetrà l'obertura de les perruqueries amb un aforament limitat al 30% i amb una distància mínima de dos metres entre clients. Per ara, però, segueixen els dubtes sobre la Fase 0.

Manca de temps per preparar les mesures de seguretat

Una de les coses que més preocupa a les perruqueries és la manca de temps per preparar els mitjans de protecció que exigeix la normativa. Molts centres tenen por no tenir temps per rebre els materials de protecció com els vestits, i a més es dóna el cas que les perruqueries van donar 498.300 guants, bates i gels hidroalcohòlics per a hospitals i comissaries i ara no poden aconseguir el material per a la seva protecció.

En el sector donen per fet que molts centres d'estètica obriran per necessitat però sense complir les mesures, i es pregunten per què el Govern no els va avisar amb més antelació per poder tenir-ho tot llest. En els centres d'alt standing es podran dur a terme mesures com prendre la temperatura a les clientes i protegir les bosses en fundes hermètiques.

Els grans salons de bellesa tenen molts metres quadrats per adaptar-se a les mesures i poden posar en marxa mètodes de protecció com màscares de metacrilat per a les dependentes i màquines d'ozó per a desinfectar l'ambient. També planegen ampliar l'horari de 9h a 21h per atendre el màxim de clients possible.

Més difícil ho tindran les perruqueries més petites que no poden afrontar inversions tan grans i des de l'Aliança d'Empresaris de Perruqueria d'Espanya ja avancen que el 42% de les perruqueries hauran de tancar pels efectes de la crisi del coronavirus, i les que sobrevisquin hauran d'adaptar-com puguin a les noves circumstàncies.


Comentaris

envia el comentari