IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La tornada de l’esport professional, cada dia més a prop

Està previst que a partir del 18 de maig comencin els entrenaments amb grups reduïts

Imatge d'arxiu d'una persona jugant a futbol
Està previst que a partir del 18 de maig comencin els entrenaments amb grups reduïts | Pexels

A mesura que avancen els dies la tornada de l’esport professional està cada vegada més a prop. El president delgovern espanyol, Pedro Sánchez, va explicar en la roda de premsa d’aquest passat dimarts que els entrenaments individuals i de clubs de les lligues professionals entraran en la fase 0 del desconfinament, que començarà el pròxim dilluns 4 de maig.

Aquesta mesura obre la porta a competicions com la Lliga de Futbol Professional o l’ACB, que no han donat per acabada la temporada. En primer lloc, ‘La Liga’ ja va anunciar que vol fer tests als futbolistes de Primera i Segona Divisió per detectar si hi ha algun cas positiu i intentar reprendre la temporada al juny. Per una altra banda, en el bàsquet masculí s’ha plantejat una fase final de la lliga, en forma reduït, amb 16 equips repartits en dos grups.

A hores d’ara, diversos futbolistes han rebutjat els tests, com també alguns aficionats i clubs que es neguen a donar per acabada la temporada. A partir de l’11 i amb la fase 1 es permetrà que els esportistes professionals tinguin menys restriccions i s’autoritzarà a un ‘entrenament mitjà’ en les lligues professionals i en els centres d’alt rendiment.

La Lliga de Futbol Professional vol que els entrenaments comencin el 18 de maig

La Lliga de Futbol Professional, segons el diari Ara, té com a objectiu que els equips comencin els seus entrenaments, en petits grups, a partir del dilluns 18 de maig i que els exercicis amb tota la plantilla tornin l’1 de juny. Per una altra banda, els partits pendents de la temporada 2019/2020 començarien el cap de setmana del 6 i 7 de juny o 13 i 14 de juny.

Cal recordar que la fase 2 preveu que es puguin celebrar actes amb menys de 50 persones en llocs tancats o un terç de l’aforament, o amb menys de 400 persones a l’aire lliure. En aquest sentit, es donen les condicions per celebrar partits de futbol i bàsquet a porta tancada.

Països com França o Holanda ja han donat per acabada la temporada mentre que Espanya, Alemanya o Anglaterra treballen per intentar acabar-la com sigui.


Comentaris

envia el comentari